'Jeg vil køre det videre som autoværksted i den ånd, der altid har været'

'Jeg vil køre det videre som autoværksted i den ånd, der altid har været'
Bo Delgren. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 4. JUN 2021 • 06:02
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
4. JUN 2021 • 06:02

DAGENS NAVN: Bo Delgren er ny ejer af Rø Auto, som han formelt overtager den 1. juli efter mangeårige ejer Ole Peter Andersen. Planen er at føre stedet videre i samme ånd og ligesom Ole Peter Andersen også have fokus på ældre veteranbiler, der også er en af hans egne passioner.

Hvorfor valgte du at købe Rø Auto?

– Jeg har boet her i 21 år uden for Rø, og jeg tror faktisk, at det var tilfældighedernes spil. Jeg kom faktisk for at søge arbejde hos Ole Peter, og så talte vi lidt frem og tilbage, hvor han sagde, at han ikke manglede noget arbejdskraft, men jeg kunne jo bare købe stedet? Og så tænkte jeg: hvorfor ikke?

Hvad har du lavet før?

– Jeg har lavet biler i mange år. Jeg har været hos Toyota og Esbens Auto i Klemensker. Inden jeg startede her, var jeg ude på Campus Bornholm som SKP-koordinator (studiepraktik-koordinator red.), for de lærlinge, der er ved at uddanne sig til mekaniker.

Hvor stammer interessen fra biler fra?

– Mine forældre var meget aktive i Bornholms Motorveteraner. Der var jeg med ude til træf allerede fra jeg var syv år, og oplevede det hele fra bagsædet af. Jeg tror, at det var der, passionen startede og så har den varet ved lige siden. Jeg har kørt veteranbiler, siden jeg var 21 år.

Hvad er dine planer for stedet Rø Auto?

– Jeg vil køre det videre som autoværksted i den ånd, der altid har været. Jeg har ligesom Ole Peter en svaghed for veteranbiler og med alt, hvad det indebærer. I alle de år, jeg har kørt forbi værkstedet, har altid holdt en gammel Fiat 500 eller en gammel Morris Mascot ude foran, og det er jo meget sjovt. Det er jo ikke alle steder, man kan få lavet sådan nogle biler. Derudover vil det være helt samme koncept med de samme serviceydelser, jeg kommer til at tilbyde. Planen er lige nu, at jeg bare skal køre det selv, men nu må vi jo se, hvor travlt, jeg får.

Du har boet i Rø i 21 år, hvordan oplever du udviklingen?

– Det har jo ikke været sindssygt opadgående, og vi har set mange ting lukke. Men jeg tænker nu stadig, at der er grundlag et autoværksted i byen.

Så du er optimistisk omkring, at der nok skal blive nok at lave?

– Man skal jo til Klemensker eller Gudhjem, før at man finder et autoværksted. Det er alligevel langt for at få din bil på værksted, så man kan sige, at oplandet er rimelig stort. Samtidig er vores timepris også en anden end i de større byer, så jeg tror, at vi stadig kan tiltrække kunder.

 


Bo Delgren

47 år gammel

Uddannet automekaniker i Klemensker, har senest arbejde som koordinator på automekanikeruddannelsen på Campus Bornholm

Født i Rønne, men har boet på en landejendom lidt uden for Rø de seneste 21 år

Gidt med Tanja, sammen har parret fem sammenbragte børn; tre drenge på 12, 13 og 14 år og to voksne piger