'Jeg fortryder, at jeg ikke blev politisk interesseret noget før'

'Jeg fortryder, at jeg ikke blev politisk interesseret noget før'
Michael Hendriksen, der driver Frigård Maskinstation, har specialiseret sig i wrapning af hø. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
FØDSELSDAG | KNUDSKER | ABONNENT | 8. OKT 2021 • 07:30
Holger Larsen
Journalist
FØDSELSDAG | KNUDSKER | ABONNENT
8. OKT 2021 • 07:30

– Jeg har skrevet 59 i min valgfolder...

Michael Hendriksen kommer til at tænke på, at der måske er en lille fejl i det valgmateriale, som Venstre kommer ud med i forbindelse med kommunalvalget den 16. november. For lørdag den 9. oktober fylder Michael Hendriksen, nummer fire på Venstres liste, 60 år.

Han blev aktiv i Venstre for cirka 10 år siden, og for fire år siden stillede han op til kommunalvalget, hvor hans mærkesag var, at der ikke skulle bygges store vindmøller på land, men på vand.

– Og se hvordan det er gået siden, siger Michael Hendriksen tilfreds og henviser til de store byggerier af havvindmøller i Østersøen.

Michael Hendriksen blev anden suppleant og har faktisk været med i de tre seneste kommunalbestyrelsesmøder – og blot fået endnu mere lyst til at blive valgt ind denne gang.

– Jeg fortryder, at jeg ikke har fået den interesse noget før, for politik er utroligt spændende, siger Michael Hendriksen, der denne gang erklærer at have energipolitik, landbrug og beredskab som mærkesager.

Hjemmeværnet

Den sene entré i politik skyldes måske, at der har været travlt med så meget andet, for eksempel en karriere i Det Bornholmske Hjemmeværn, hvor han har været med i 40 år og i 27 år var chef for det kompagni, som nu hedder Rønne-Nexø.

Michael Hendriksen har to gange – som hjemmeværnsmand – været udsendt i international tjeneste, nemlig i Afghanistan og i Kosovo.

Michael Hendriksen er gift med Renate. De er begge fra Knudsker.

– Jeg har været sammen med Renate siden 10. klasse i 1978, og vi har været gift i 30 år, fortæller fødselaren.

De har to døtre på Sjælland og tre børnebørn.

Retur til Knudsker

Michael Hendriksen har været selvstændig med landbrug siden 1984.

Renate og Michael Hendriksen er efter 32 år med bopæl i Aarsballe tilbage i Knudsker, efter at de overtog Frigård Maskinstation på Hallebakken i 2019.

Ved siden af maskinstationen dyrker Renate og Michael Hendriksen cirka 120 hektar jord – en del af det med forskellige specialafgrøder.