'Hver gang jeg har fri, kører jeg bare afsted med verdens største smil'

'Hver gang jeg har fri, kører jeg bare afsted med verdens største smil'
Fanny Sif Jackline Kat Clair Pedersen Pedersen fra Brødre Bageri. Foto: Katrine Westh Sørensen
DAGENS NAVN | ABONNENT | 29. JUL 2024 • 05:30
DAGENS NAVN | ABONNENT
29. JUL 2024 • 05:30

Københavnske Sif har sammen med kæresten Magnus netop bosat sig på Bornholm og købt hus i Allinge. Til dagligt arbejder de begge for Brødre Bageri, som de hjælper Sifs bror med at drive og udvikle.

Hvad hedder du?

– Fanny Sif Jackline Kat Clair Pedersen Pedersen. Jeg hedder Pedersen to gange, fordi begge mine forældre hedder Pedersen, så jeg har taget begge deres efternavne.

– Jeg har lånt mange af mine mellemnavne fra mennesker i mit liv. Min niece hedder Kat Clair, så hendes navn har jeg taget som mellemnavn, og hun hedder så tilsvarende Sif til mellemnavn. Så det er lidt en familieting.

– Jeg har skiftet navn tre gange, tror jeg. På et tidspunkt skiftede jeg navn til at hedde Nynne Roberta Pedersen, som er det, min storesøster hedder. Så i en periode hed vi præcis det samme.

Hvorfor valgte du at skifte navn til din søsters navn?

– Egentlig bare fordi jeg fandt ud af, at man selv bare kunne gå ind og ændre sit navn. Det syntes jeg var meget sjovt. Så vi havde nogle år, hvor vi hed præcis det samme.

Kaldte folk dig så Nynne?

– Nej, nej, det var bare en sjov gimmick imellem mig og min søster.

Hvor kommer du fra i landet?

– Jeg kommer fra København og er født og opvokset på Østerbro. Jeg har efterfølgende boet i København hele mit liv faktisk, lige indtil nu.

Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund?

– Jeg har ikke nogen uddannelse. Jeg har gået i folkeskole, og det er faktisk bare det.

– Jeg har lavet meget flygtningearbejde på forskellige udrejsecentre. Det er det, jeg har beskæftiget mig mest med. Her har jeg arbejdet med kunst i forbindelse med flygtninge. Og ellers har jeg arbejdet rigtig meget i restaurationsbranchen for at tjene penge, men det, der har interesseret mig mest, har været at arbejde med flygtninge.

Det er der jo også rig mulighed for her på Bornholm, er det en del af din plan?

– Ja, jeg havde faktisk også tænkt, at jeg ville undersøge, hvordan det så ud på Bornholm. Det har været en af de ting, som jeg ellers frygtede lidt ved at flytte hertil, om det nu også var noget, jeg ville få muligheden for at arbejde med, så det er godt at høre.

– Jeg har altid valgt at gå den autodidakte vej, fordi jeg har aldrig været særlig glad for at gå i skole. Mit arbejdsliv har derfor hele tiden været båret af, hvor livet nu engang førte mig hen. Og så kan man selvfølgelig altid tage lidt småkurser.

– Lige nu er jeg for eksempel ved at uddanne mig til EMS-instruktør, som er en slags fitness- og genoptræningsmaskine. Det er en elektrisk muskelstimulerende dragt, som jeg godt kunne tænke mig at lave noget med herovre. Det er til genoptræning og styrketræning.

Hvor stor er din familie i København?

– Vi er seks søskende i alt. Jeg er opvokset med fire af dem, og to er efterfølgende kommet til som bonussøskende.

Er I tætte?

– Ja, det er vi faktisk. Det var også mine to brødre, som havde Brødre Bageri sammen på et tidspunkt. Nu er min ene bror dog sprunget fra, så nu er det primært Bertram, der kører det.

Kommer din familie fra København ofte og besøger jer på Bornholm?

– Ja, begge mine forældre har faktisk sommerhus og fast campingvogn på Nordbornholm.

Hvordan har din tilknytning til Bornholm været, før du flyttede herover?

– Jeg har været på Bornholm hver sommer, så længe jeg kan huske. Mine forældre startede med at komme hertil sammen, før de blev skilt, og selv efter de blev skilt, kom de her begge to, så vi alle kunne have noget sammen.

Hvordan reagerede du, da din bror Bertram kom på ideen om at starte Brødre Bageri i Tejn?

– Jeg tænkte, at det var en fantastisk ide, men han har altid vildt mange ideer. Men som udgangspunkt tænkte jeg, at det var en fed ide, og at det ville være godt for ham at flytte til Bornholm. København er vildt dejlig, men også helt vild intens og stressende.

– Jeg tænker ofte over det, når jeg cykler på arbejde om morgenen, at det er så rart ikke at cykle i myldretidstrafik i København. Her ser jeg bare et dådyr eller en hare i vejkanten, ja og så selvfølgelig havet og de flotte solopgange. Det er noget helt andet end stressen i storbyen.

Har det været planen fra starten, at du skulle være en del af Brødre Bageri?

– Nej egentlig ikke. Jeg har hjulpet lidt til fra starten med at male og gøre klar, men det var aldrig planen, at jeg skulle være en fast del af bageriet. Jeg har faktisk tænkt fra starten, at "det ville jeg ikke", fordi jeg ikke troede, at det ville være godt for mig og Bertram at arbejde sammen. Men så begyndte min kæreste Magnus som manager i butikken sidste år, og så gav det mening for mig at være her mere.

– Og det er faktisk endt med at være virkelig hyggeligt og et godt samarbejde. Det er langt over forventning at arbejde sammen faktisk. Magnus ville også rigtig gerne prøve noget andet end det "voksenarbejde", han havde i København, så det passede rigtig godt.

Hvordan har den første tid som fuldtidsbornholmer så været?

– Det er så hyggeligt her. Jeg føler, at jeg har været på sommerferie, lige siden jeg ankom. Det er så utroligt. Også selvom jeg har arbejdet alt for mange timer. Hver gang jeg har fri, så kører jeg bare afsted med verdens største smil.

– Det står virkelig i kontrast til livet i København. Min værste frygt er bare at have et liv, hvor man bor i en lille andelslejlighed på Nørrebro med hver sit fuldtidsarbejde, og bare kører død i det.

Hvordan ser fremtiden ud?

– For relativt nyligt begyndte vi at tale ret alvorligt om at købe hus herovre. Det er ikke mere end et par måneder siden. Så nu har Magnus og jeg købt hus i Allinge, som vi overtager til september. Magnus har solgt sin lejlighed på Nørrebro, og vores kolonihave i Ballerup har Magnus mor overtaget. Så planen er, at vi skal være her hele tiden. Alle rødderne er revet op.

– Jeg er virkelig dårlig til at sige farvel, så det er lidt hårdt, når mine søskende og deres børn har været på besøg og skal tilbage til København. Men så må det bare blive kvalitetstid, når de er her, og virkelig nyde at få besøg.

Er det planen for dig og Magnus at være en del af udviklingen hos Brødre Bageri?

– Ja, det tror jeg er planen. Jeg kan ikke så godt lide at lægge alt for faste planer mange år ud i fremtiden, men for nu og næste år fungerer det rigtig godt, og vi kan rigtig godt lide at arbejde sammen. Vi drømmer alle tre om, at stedet kører, og at det er os, der kører det. Men vi drømmer også om, at vi til næste år kommer til at arbejde lidt mindre, end vi har gjort i år.

– Det har været lidt for intenst, og efterspørgslen er vokset ret vildt siden sidste år. Og det er jo skønt, men vi skal også kunne følge med og huske at passe på sig selv.

Hvad er fremtidsplanen for Brødre Bageri?

– Jeg håber, at vi kommer til at lave fællesmiddage hen over vinteren, i hvert fald en gang om ugen. Planen med Brødre har altid været at holde så meget åbent, som det er muligt, i det omfang det kan lade sig gøre. Så hvis der er kunder til det, så vil vi selvfølgelig gerne holde åbent hele året. Vi går også i gang med at lave catering til fester, fødselsdage og bryllupper. Det er planen. Og så håber vi at kunne holde åbent til pizza i weekenden.

Fanny Sif Jackline Kat Clair Pedersen Pedersen

Født og opvokset på Østerbro i København

30 år gammel

Uddannelse - autodidakt hele vejen

Arbejder for Brødre Bageri, som Sifs bror ejer



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT