Hun er direktør for 600 ansatte: Tirsdag fylder hun rundt

Hun er direktør for 600 ansatte: Tirsdag fylder hun rundt
Annemarie Hellebek fylder 60 år tirsdag den 5. oktober. Foto: Jacob Jepsen
60 ÅR | BORNHOLM | ABONNENT | 3. OKT 2021 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
60 ÅR | BORNHOLM | ABONNENT
3. OKT 2021 • 05:30

Annemarie Hellebek, direktør på Bornholms Hospital, fylder 60 år tirsdag den 5. oktober.

Annemarie Hellebek flyttede til Bornholm for knap fire år siden, da hun blev vicedirektør på hospitalet. For knap to år siden blev hun forfremmet til direktør for de cirka 600 ansatte på hospitalet.

Annemarie Hellebek er speciallæge i klinisk farmakologi, ph.d. og har bred lægefaglig erfaring i intern medicin. Hun var blandt de første, der specialiserede sig indenfor patientsikkerhed, da begrebet vandt indpas ved årtusindeskiftet. Inden hun kom til Bornholm, var hun enhedschef for Kvalitet og Patientsikkerhed i Center for Sundhed i Region Hovedstaden og ekspert for den Europæiske Lægemiddelstyrelse inden for medicineringsfejl og patientsikkerhed. Hun sidder fortsat i flere regionale og nationale fora og styregrupper.

Fokus på patienten

Som direktør på Bornholms Hospital er hun lykkedes med at tage sin faglige integritet og fokus på patienten med sig i sin ledelsesform, skriver hospitalet i en pressemeddelelse om direktøren. Det afspejler sig i hendes daglige fokus på at styrke kvaliteten i behandlingen.

– Jeg har altid været nysgerrig på, hvordan man kan lave de gode overgange og gode patientforløb. Og jeg har hele tiden tænkt, at Bornholm måtte være et rigtig godt sted at arbejde med patientforløb, fordi der kun er én kommune, et begrænset antal praktiserende læger og ét hospital, sagde Annemarie Hellebek til Bornholms Tidende, da hun startede i jobbet.

Annemarie Hellebek engageret sig i projekt Digital Ø, hvor bornholmere kan få digitale konsultationer med specialister i København, og hun har sat skub i udviklingen på landets mindste akuthospital.

Grøn omstilling

Annemarie Hellebeks engagement i bæredygtighed har som noget nyt medvirket til, at hospitalet bliver laboratorium for grøn omstilling i Region Hovedstaden. Der skal arbejdes med lokale fødevarer og flere grønne indkøb i tæt samarbejde med medarbejderne.

Som tilflytter tager hun aktivt del i kultur- og fritidslivet lærer hun lokalbefolkningen at kende. I fritiden kan man møde Annemarie Hellebek i de bornholmske sprækkedale eller på uvejsomme stier, når hun sammen med sin mand, venner og familie udforsker den bornholmske natur eller lægger vejen forbi Bornholms Kunstmuseum for at se, hvordan kunstnere har afspejlet naturen og livet på øen gennem generationer.

Annemarie og Torben Hellebek har to voksne børn, der studerer i København, men ofte lægger vejen forbi landejendommen i Knudsker, hvor hele familien går op i at øge biodiversiteten på grunden.