Han tog natfærgen i 26 år: Jeg kendte alle kaptajner og matroser

Han tog natfærgen i 26 år: Jeg kendte alle kaptajner og matroser
Da Mogens Pedersen fra Hedehusene havde kørt lastbil i 25 år, holdt en af hans faste kunder i Rønne en reception for ham. – Det synes jeg var en rigtig fin gestus, siger Mogens Pedersen. Eget foto
NYHED | ABONNENT | 30. SEP 2022 • 15:30
NYHED | ABONNENT
30. SEP 2022 • 15:30

Mogens Pedersen fejrer i næste uge sit 55 års jubilæum som chauffør. Næsten halvdelen af den tid har han haft sin faste gang på Bornholm.

 

Mogens Bjarne Kjøller Pedersen fra Hedehusene kan den 7. oktober fejre 55 års-jubilæum som chauffør hos transport- og logistikvirksomheden Frode Laursen.

Karrieren i transportbranchen har gennem årene bragt Mogens Pedersen rundt i hele landet og ledte blandt andet til et indgående kendskab til natfærgen til Bornholm.

Holdt reception for mig i Rønne

Allerede som 18-årig fik Mogens Pedersen fik arbejde i Nymølle Grusgrav i Hedehusene, hvor han læssede sand. Som 23-årig begyndte han selv at køre lastbil i virksomheden Gunnar Henriksen, hvor både hans far og svigerfar arbejdede som chauffører.

Hos Gunnar Henriksen kørte Mogens først med grus og sten, inden han begyndte at køre med rockwool, som blev hans faste last i 40 år. Her læssede han på fabrikken i Hedehusene og fragtede isolering til byggepladser og byggemarkeder i Østdanmark.

Bornholm besøgte han én gang om ugen, og gennem 26 år tog han hver torsdag natfærgen fra København og læssede af rundt omkring på Bornholm om fredagen, før han vendte hjem igen lørdag morgen.

– Det gav simpelthen så mange gode oplevelser, selvom det også var hårdt at være så mange dage væk hjemmefra. Jeg var jo af sted så ofte, at jeg begyndte at kende alle kaptajnerne og matroserne på færgen. Og da jeg havde kørt 25 år, holdt en af mine faste kunder i Rønne rent faktisk en reception for mig, fordi de gerne ville markere mit jubilæum. Det synes jeg var en rigtig fin gestus. Jeg var jo også kommet der i mange år, så det betød noget for mig, lyder det fra Mogens Pedersen.

Ingen planer om at stoppe

Da Gunnar Henriksen i 1998 blev overtaget af Frode Laursen, flyttede Mogens Pedersen med. I næste uge kan han fejre sit 55 års jubilæum som chauffør, og han elsker stadig sit job.

– Chaufførfaget er jo min identitet, og jeg elsker at tale med folk, så det er jeg meget taknemmelig for, at jeg kunne fortsætte med. Det er også stadig dét, der driver mig i dag, selvom jeg har rundet de 55 års virke. Så længe jeg har mulighed for at arbejde med mennesker, at der er nok at lave, og at jeg har de chefer, som jeg har, har jeg ingen planer om at stoppe, siger Mogens Pedersen, 73.

55 års-jubilæet bliver markeret med en reception hos Frode Laursen på Roskildevej 412 i Hedehusene den 7. oktober fra klokken 15 til 20, og tidligere forretningsforbindelser fra Bornholm er velkomne.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?