Du hører ham hver morgen på P4 – men han har aldrig været på Bornholm: Nu skal det være

Du hører ham hver morgen på P4 – men han har aldrig været på Bornholm: Nu skal det være
Simon Brix arbejder til daglig på DR Vejret her i Aarhus, men er i radiokontakt med hovedparten af P4's regionaler på dagligt basis. Privat foto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 27. MAJ 2022 • 05:30
DAGENS NAVN | ABONNENT
27. MAJ 2022 • 05:30

Simon Brix har helt styr på det bornholmske vejr, hvilket han hver morgen lidt før klokken 8 fortæller om i DR Bornholm. Faktisk har han aldrig sat sine ben på øen – det er pinligt, men nu skal det også snart være, siger han.


Hvor er du født og opvokset?

– Jeg er fra 1987 og opvokset i Askov i Sydjylland med min mor, som var sygeplejerske, min far, som var lærer, samt to mindre søskende. Min hf tog jeg i nabobyen Vejen. Derefter arbejdede jeg i et år på en fabrik, som laver lamper, inden jeg rykkede til Silkeborg, hvor jeg tog to semestre på lærerseminariet.

Hvorfor kun to?

– Jeg kunne nok mærke, at jeg var relativt ung i forhold til at skulle stå over for en flok 9. klasse-elever, for jeg følte ikke, det var længe siden, jeg selv havde gået i 9. Men jeg kunne også bare mærke, at jeg hellere ville være journalist, så jeg stoppede og begyndte at arbejde i en børnehave i Aarhus, mens jeg søgte ind på Journalisthøjskolen, hvor jeg begyndte i 2011.

Hvor kom det med journalist fra?

– Jeg tror, det kommer sig af, at jeg altid har været meget nysgerrig og i al beskedenhed også interesserer mig for retfærdighed. Jeg kan godt lide at drage de store linjer frem i en historie og finde frem til, hvad der er vigtigt. Jeg har også altid været vedholdende i forhold til at stille spørgsmål og havde lyst til at sætte spot på de ting, der betyder noget for folk.

Hvor kom du hen efter uddannelsen?

– Jeg fik arbejde ved Jyske-Vestkysten i 2015, hvor jeg var et stykke tid, inden jeg ret hurtigt blev tilbudt job ved DR Syd i Aabenraa, hvor jeg var frem til 2020.

Og lavede radio?

– Ja, jeg lavede radio, skrev artikler til hjemmesiden, sendte live-reportager, ligesom man hører det på DR Bornholm, og var vært på på både morgen- og eftermiddagsfladen. Jeg var ikke nyhedsoplæser, det var vist den eneste post, jeg ikke prøvede. Praktikantvejleder var jeg også.

Hvad skete der i 2020?

– Der kom en stilling på DR Vejret i Aarhus, som jeg syntes lød spændende. Jeg har altid været meget ude i naturen og dermed også haft interesse for vejret. Jeg syntes også, jobbet var en spændende udfordring, for det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at de kolleger, jeg har, har langt større viden, end mig. Det appellerede også til mig, at jeg kunne møde på arbejde hver dag og blive dygtigere. Når man er nyhedsjournalist starter man lidt forfra med researchen hver morgen, men her har jeg kolleger, jeg kan blive klogere af, hver gang jeg taler med dem.

 


Fakta

Simon Brix er 35 år.

Han arbejder på DR Vejret i Aarhus.

Han bor i Aarhus med sin hustru og et par tvillingedrenge på fire år.

Han er uddannet journalist.

 

Man tror jo, at I alle er meteorologer, men du har vel reelt set ikke nogen forudsætninger rent uddannelsesmæssigt?

– Nej. Men stor interesse og nysgerrighed i forhold til vejret, og jeg kan altid vende tingene med en kollega, som har fagligheden bag sig. Ellers har jeg samme tilgang, som hvis jeg som journalist skulle dække ethvert andet emne. Jeg undersøger tingene og forsøger at tage de store linjer og få de vigtigste pointer frem. Når det gælder Bornholm for eksempel er det altid interessant at se på vinden.

Hvordan finder du ud af, hvordan vejret bliver?

– Vi har nogle abonnementer, som giver os de nyeste vejrdata, så hver morgen, når jeg møder ind lidt i klokken 6, indhenter jeg de nyeste data, kigger på dem og samstemmer dem med flere forskellige kilder.

Du taler ikke nødvendigvis med en meteorologkollega, inden du kommer med dine prognoser?

– Jeg taler aldrig med en meteorolog først, for jeg er alene på redaktionen på det tidspunkt. Men jeg tjekker gerne mine kollegers aftenprognose fra dagen før, for de fortæller jo også om, hvordan morgendagen ser ud. I de to år, jeg har arbejdet her, har jeg ikke tænkt, at jeg var nødt til at kontakte en meteorolog, men havnede vi i den alvorlige kategori med en orkan under opsejling for eksempel, ville jeg gøre det.

Du taler med DR Bornholm hver morgen umiddelbart inden klokken 8, men hvor mange regionalradioer taler med du med i løbet af morgenen?

– Jeg taler med DR Trekanten, Midt & Vest, Østjylland, Fyn, Syd og Sønderjylland, Sjælland, Nordjylland ... det er faktisk kun københavnerne, der – sagt med blink i øjet – ikke har lyst til at høre, hvordan vejret bliver, ellers er det alle P's otte distrikter, jeg taler fast med hver morgen.

Hvornår har du senest været på Bornholm?

– Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål. Jeg har aldrig nogensinde haft fornøjelsen af at være på Bornholm, så det er på listen over ting, jeg meget gerne vil. Også fordi nogle af mine kolleger på DR Bornholm skylder mig en is, men i øvrigt fordi jeg rigtig gerne vil opleve øen.

Ja, det er da egentlig sjovt, når vi lytter til dig hver dag ...

– Jamen, det er også en fejl, og det er heller ikke med stolthed i stemmen, jeg siger det.

Hvad laver du gerne i din fritid?

– Jeg har jo mine børn og min hustru, men ellers kan jeg godt lide at løbe og at bokse, det er det, jeg motionsmæssigt gerne bruger tid på. Men fordi jeg står op klokken fem om morgenen og møder ret tidligt, slutter mine aftener også lidt tidligt.

Hvornår tager du familien med til Bornholm?

– Jamen, det er faktisk en del af planlægningen for sommerferien, uden vi har lagt os helt fast på det. Men Bornholm står på ønskelisten over steder, vi gerne vil til, og jeg synes ærlig talt, det er lidt pinligt, jeg ikke har oplevet øen endnu.

Måske i år?

– Jeg håber meget, det bliver i år. Absolut.