Dødsfald: Arne sejlede lige fra han kunne gå

Dødsfald: Arne sejlede lige fra han kunne gå
Elsebeth Belgsting og Arne Beck blev gift i 1997. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 8. MAR 2023 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
8. MAR 2023 • 15:30

Arne Beck, der havde flere uddannelser og prøvede mange job, blev 85 år.

Arne Beck, tidligere Listed, er død. Han blev 85 år.

Havet og vandet var et omdrejningspunkt for Arne Beck. Det var lige fra han var en lille dreng i Dragør, hvor han tidligt fik interessen for at sejle, til han som pensionist i Listed tog hustruen Elsebeth Belgsting med på sejlture til Christiansø, men også på længere ture.

Arne Beck blev født lige før krigen, og den var medvirkende årsag til, at han kun gik i skole i seks år.

– Han kunne huske, da de engelske soldater kom, og han har fortalt børnebørnene om feltmarskal Montgomery, der havde klappet den lille Arne på hovedet og sagt "Hey, Blondie", fortæller Elsebeth Belgsting.

Kuttere til Bornholm

Arne Beck kom tidligt i lære som bådebygger på Holmen i København, hvor han var med til at bygge en chalup til kongeskibet Dannebrog. Han fortsatte som bådebygger i Gilleleje og i Bagenkop på Langeland. Han har blandt andet været med til at bygge fiskekuttere til Bornholm.

Arne Beck var med til at bygge Langelandsbroen, inden han fortsatte til Nordøstgrønland. Her var han med til at bygge en LORAN-station (som udsender særlige radiosignaler til brug for navigering af fly og skibe).

Arne Beck havnede herefter i Aarhus, hvor han blev gift med Kirsten. De fik tre børn. Han studerede på Teknikum og fik job i byggebranchen, inden han valgte igen at skifte retning.

Arne Beck fik arbejde i børneinstitutioner og begyndte at læse til fritidspædagog. I den periode blev han også skilt.

Til Bornholm

Arne Beck kom til Bornholm i 1970’erne. Han startede som børnehaveklasselærer på Nexø Skole, inden han blev ansat på Fagerlund Børnehjem i Svaneke, og der var han til institutionen lukkede.

Næste arbejdsplads blev revalideringsgartneriet Skovminde i Lobbæk. Det var i den forbindelse, at han mødte Elsebeth Belgsting, der også arbejdede som pædagog – og ligesom Arne boede i Aarsdale.

– Vi nåede at være sammen i 33 år, og vi havde sølvbryllup sidste år, siger Elsebeth Belgsting.

De to delte også interessen for at sejle, og de begyndte også at ro havkajak, hvor de fandt nogle yndlingssteder i den svenske skærgård.

Elsebeth Belgsting og Arne Beck flyttede til Listed, hvor de har været glade for at bo. Arne Beck boede på Nørremøllecentret i Nexø i de sidste tre år af sit liv.

– Det var godt for ham, og medarbejderne har været så fantastiske, siger Elsebeth Belgsting.

Arne Beck efterlader sig hustruen Elsebeth Belgsting, tre børn (Claus, Pia og Jacob), seks børnebørn og Elsebeths to børn.