'Det handler om at være noget for andre mennesker'

'Det handler om at være noget for andre mennesker'
Lone Mouridsen. Foto: Berit Hvassum
DAGENS NAVN | NEXØ | ABONNENT | 13. SEP 2021 • 05:30
DAGENS NAVN | NEXØ | ABONNENT
13. SEP 2021 • 05:30

Lone Mouridsen er ny ressource-mor på Værftet i Nexø, hvor hun blandt andet skal tage imod nye kvoteflygtninge fra Congo til efteråret.

Du er blevet ansat som ressource-mor på Værftet. Hvordan kom det i stand?

– Jeg har haft en del med nydanskere at gøre siden 2015, og jeg kunne mærke, at det er noget, jeg virkelig brænder for. Altså at være noget som menneske for folk, der kommer til landet uden at have et netværk. Derfor kontaktede jeg forskellige steder for at høre, om jeg kunne komme til at arbejde mere med det. Og så stod Værftet faktisk netop og manglede en person, der kunne være med til at tage imod de nye kvoteflygtninge fra Congo, der kommer til efteråret.

Du skal være ressource-mor. Hvad ligger du i den betegnelse?

– Det er meget sjovt, vi har også kaldt det "mom-embracer". Det handler om det her med at ville være noget for andre mennesker og være et sted, hvor man kan finde hjælp og blive favnet. Resource-mor er også et fint begreb for det. Altså det handler om at skabe en god tilværelse for de mennesker, der kommer hertil og som ikke har et netværk endnu.

Har du erfaring med lignende arbejde?

– Nej, ikke som sådan, men jeg har haft med nydanskere at gøre siden 2015. Hver mandag tager jeg rundt til familier og i institutioner og skoler og henter børn, så de kan komme med i vores børneklub, som vi har i Luthersk Mission. Da min mand og jeg havde vores eget firma, rejste vi også en del til Tyrkiet, hvor vi også besøgte de mindre byer uden for storbyerne. Her lærte jeg meget om at møde andre kulturer og fandt ud af, at jeg synes, det er utroligt spændende. Jeg er selv kristen og har mødt utrolig stor kærlighed gennem min tro. Jeg har oplevet, at jeg virkelig selv er blevet favnet, og det vil jeg gerne give videre til andre.

Hvad bliver dit fokus på Værftet?

– Det bliver at være med til at danne netværk og samle mennesker, særligt nydanskere, men vi har også en del tyskere, svenskere og burmesere, som jeg synes kunne være enormt spændende at samle. Fredag aften har vi vores første Eat'n'Talk, hvor vi sammen skal lave dansk bøf. Det er der så nogen, der skal lære at lave, hvis de har lyst, og så skal vi tale sammen og hygge os. Jeg håber, at dem, der kommer fra andre lande, for eksempel Eritrea eller Burma, på et tidspunkt også skal lære os at lave deres retter. Jeg drømmer også om at lave en kvindecafé og generelt støtte dem, der har fået et nyt hjemland, så de trives med at være her.

Hvad laver du, når du har fri?

– Jeg kommer i LM-Kirken Østbornholm, så elsker jeg at gå i haven og plukke en buket, gå ture, især sammen med andre, og så har jeg jo mine skønne børnebørn og børn, som jeg også gerne bruger meget tid med.

 


Lone Mouridsen

Er 52 år gammel

Bor i Nexø

Er gift med Jens og har været det siden 1989. Sammen har de tre voksne piger. Den yngste er hjemmeboende, den mellemste bor i Aarhus og den ældste bor i Nexø med sin mand og deres børn.

Er uddannet indenfor økonomi og har sammen med Jens haft egen virksomhed, JL Energy, i 18 år. I dag arbejder Lone med økonomi tre dage om ugen for VVS Bornholm, de andre dage er hun på Værftet.