'Det bedste er friheden og eventyret'

'Det bedste er friheden og eventyret'
Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 8. JUN 2021 • 06:53
| ABONNENT
8. JUN 2021 • 06:53

DAGENS NAVN Otto Mørkvig-Hansen har sammen med fire kammerater plantet cirka 5000 æbletræer lige ved Ols Kirke, der på sigt skal blive deres nye æbleplantage, som om et par år kan sælges som cider på flaske.

Hvornår flyttede du til Bornholm?

– Jeg flyttede til Bornholm den 2. september 2019.

Hvad fik dig til at flytte?

– Det hurtige svar ville være på grund af cider, men der er mange grunde til, at jeg flyttede. Jeg havde et stort ønske om at være mere udenfor og arbejde med ting, der gror. Derudover var jeg sikker på, at jeg altid ville fortryde det, hvis jeg ikke kastede mig ud i projektet.

Hvad har været det bedste ved at flytte til Olsker omegn?

– Jeg tror, det bedste er friheden og eventyret. Jeg har ikke fortrudt et eneste sekund, at vi (Johan Wolff Kragerup, Oskar Emil Prip, Emil Harding Bressendorff og Peter Andreas Nielsen, red.) er flyttet hertil.

Hvad lavede du, inden du flyttede herover?

– Jeg har en bachelor i historie og troede, at jeg med tiden skulle arbejde på et museum. Jeg kunne enten vælge at færdiggøre min uddannelse i København, eller flytte her til øen og starte et eventyr som selvstændig. Jeg valgte selvfølgelig det sidste.

Hvordan laver i cider hos Pilegård Cideri?

– Cider kan laves på mange forskellige metoder. Vi har stadig ikke lagt os fast på, hvordan vores cider præcis skal laves endnu. Vi kommer til at eksperimentere meget de kommende år for at undersøge, hvad de forskellige teknikker kan. Vi bruger kun vores egne cideræbler til at lave cideren.

Hvordan smager en god cider ifølge dig?

– For mig er en god cider frisk i smagen og aromatisk. Man skal ikke være i tvivl om, at det er et produkt, der er lavet på æbler. Når det er sagt, så er der mange forskellige stilarter indenfor cider, og det er de færeste, jeg ikke nyder at drikke.

Hvad er din vision med jeres produkt?

– Min vision med vores produkt er, at alle skal have mulighed for at købe et godt økologisk produkt til en overskuelig pris. Så skal det selvfølgelig også smage fantastisk.

Hvornår forventer I, at I er klar?

– Vi forventer at have et fødevaregodkendt cideri klar til næste års høst. Vores forventning er derfor, at vi har et produkt til salg i foråret 2023.

Du ser skadet ud, hvordan er det sket?

– Jeg er kommet til skade ved at spille fodbold. I det mindste vandt vi kampen.

 

Otto Mørkvig-Hansen

Alder: 30 år

Civilstatus: Kæreste med Anna

Fritid: Afslapning, og så er Otto glad for at fiske og for at bruge tid i sin køkkenhave.