'Der er intet bedre end at blive blæst godt igennem og se vandet, der står ind over klipperne'

'Der er intet bedre end at blive blæst godt igennem og se vandet, der står ind over klipperne'
Christa Melander Jensen. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 28. MAR 2021 • 07:43
Julia Aka Wille
Journalist
| ABONNENT
28. MAR 2021 • 07:43

DAGENS NAVN: Christa Melander Jensen er nystartet teamleder i tre nye lyntestcentre, hjemvendt bornholmer efter otte år i København, og så brænder hun for den menneskelige kontakt på arbejdspladsen.

Hvordan er arbejdet som teamleder anderledes i forhold til, hvad du ellers har lavet?

– Det primære er nok ansvaret, der ligger i arbejdet. På testcentrene arbejder vi med folks private detaljer, og det er jo en uvant situation for os alle at blive testet på den her måde, så der ligger et ansvar i at varetage arbejdet korrekt. Faget og området har nogle regler og faste rammer, hvor jeg før har arbejdet i et fag, hvor tingene er mere frit flyvende, og hvor man følger flowet. Her er der nogle faste regler for arbejdsproceduren, og det er ikke mig, der beslutter tingene hen ad vejen, da arbejdet skal udføres ud fra nogle faste rammer. Jeg kan ikke gå med store skridt på arbejdet, fordi "sådan synes jeg, at det fungerer". Vi følger retningslinjerne, og det er så fint, for så er der ikke mulighed for at lave rav i den, og det, synes jeg, skaber sikkerhed og kontrol, hvilket er nødvendigt, når man arbejdet på et testcenter.

Hvorfor flyttede du fra Bornholm i sin tid?

– Jeg flyttede til København, da jeg var 18 for, ligesom mange andre unge bornholmere at læse. Der blev jeg i otte år, før jeg flyttede tilbage til Bornholm. Jeg startede med at læse til skolelærer, men fik senere hen et godt tilbud om at komme i lære som butiksassistent hos en guldsmed. Her lærte jeg rigtig meget. Jeg fik lov til at være med til at producere smykker, så jeg fik en masse viden om, hvordan smykkerne bliver designet og produceret. Det fik jeg rigtig meget ud af.

Har du brugt uddannelsen efterfølgende?

– Ikke arbejdsmæssigt, men jeg laver selv smykker derhjemme. Det er et ret begrænset område, og i mange år har det været svært at skaffe lærepladser som guldsmed, så desværre har jeg ikke arbejdet med det professionelt.

Hvilke smykker laver du derhjemme?

– Det er guld- og sølvsmykker med sten. Det er ikke noget, jeg har lagt vægt på at sælge, så jeg giver det primært til fødselarer og venner, så lige nu er det bare på hobbyplan, men jeg holder meget af at bruge tid på det i min fritid.

Du har beskæftiget dig med lidt af hvert. Hvad brænder du for?

– Det er kontakten med andre mennesker, om det så er på en ene eller anden måde. Jeg kan godt lide den kundekontakt, der er i mange fag. Det er det, jeg brænder for, da jeg gerne vil gøre andre menneskers dage bedre og give dem en god oplevelse.

– Fritidsmæssigt så brænder jeg for at lære nye kulturer og lande at kende. Jeg elsker at rejse og opleve, men jeg er af den mening, at det er lige så vigtigt at opleve det sted, jeg bor. Min holdning er, at man skal lære sit eget hjem at kende, inden man oplever resten af verden. Ofte er det sådan, at når folk kommer til Bornholm, så ringer de til den eneste, de kender, og spørger, "hvad skal vi se?", og så synes jeg, at det er vigtigt at kende til sit hjem, naturen og kulturen.

Hvor er dit yndlingssted på Bornholm?

– Jeg har to. Den ene er kyststien fra Sandkås til Allinge, den anden er Hammerknuden, hvor der er bølger og åbent hav. Der er intet bedre end at blive blæst godt igennem og se vandet, der står ind over klipperne.

 


Christa Melander Jensen

34 år

Født og opvokset i Rønne, hvor hun stadig bor

Arbejder som teamleder på tre testcentre på Bornholm