'De bedste vandreture er der, hvor vi går ad klippekysten'

'De bedste vandreture er der, hvor vi går ad klippekysten'
Kirsten Lund-Hansen. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 30. MAR 2021 • 06:02
| ABONNENT
30. MAR 2021 • 06:02

DAGENS NAVN: Kirsten Lund-Hansen er en ivrig vandrer i Dansk Vandrelaug Bornholm, hvor hun netop har været med til at formidle samarbejdet mellem Google og Dansk Vandrelaug.

Du har givet posten som formand for Dansk Vandrelaug Bornholm videre. Hvorfor?

– Jeg ville gerne aflastes samt give posten videre i god tid.

Hvad er dit virke i vandrelauget i dag?

– Jeg er turleder og bestyrelsesmedlem og samtidig også mentor for den nye formand.

Hvor ofte og hvor langt vandrer du typisk?

– Jeg vandrer ikke særlig langt. Jeg tager hellere flere kortere ture.

Hvad de bedste vandreruter på Bornholm er og hvorfor lige dem?

– Jeg synes, de bedste vandreture er der, hvor vi går ad klippekysten, og der pludselig dukker små opdyrkede marker op med græssende kvæg. Tankerne går tilbage i tiden, hvor områderne var dækket af store sten fra gletschere og istiden samt krat og lyng, som tidens bønder har ryddet og opdyrket til marker til deres kvæg. Et kæmpe tidskrævende og opslidende arbejde. Terrænet er meget spændende og varieret. Ellers er sprækkedalene mine favoritter, og her kan nævnes Blåskinsdalen, som vi lige var igennem i torsdags samt Svartingedalen, Ravnedalen ved Borrelyngen, Kobbeådalen med Stavehøl, Døndalen og Sursænkedalen. De er alle skønne steder at besøge på alle årstider, og især nu her før træernes blade springer ud, og anemonerne blomstrer, er der flotte udsigter. Troldeskoven nær Stammershalle er så fin at besøge om foråret, hvor anemonerne også er at finde her.

Hvilken vandreoplevelse har været særlig for dig?

– Den sidste tur, jeg var på i Rø Plantage, hvor vi gik med vandrelauget, var den kendte tur Borgedal Søen rundt, og vi kom derefter ind på det nyoprettede stisystem Højlyng Stien, som viste os, hvordan området kunne have set ud for mange hundrede år siden. Denne oplevelse koblet sammen med at vejret den dag viste sig fra sin gavmilde side med lille snebyge samt sol og vindstille. Det var altså så god en oplevelse, som man ikke havde forventet på en marts søndag. Jeg kan varmt anbefale andre at tage turen, som er godt afmærket.

Hvad bruger du din tid på, når du ikke vandrer?

– Jeg læser på de sociale medier inklusiv to aviser. Jeg er nyhedsnarkoman. Jeg går også stavgang, strikker, bager, laver spændende madlavning. Jeg er medlem af SI Bornholm Leonora, som er NOG kvindeorganisation. Og når corona er overstået, håber jeg, jeg igen kan være aktiv med flere andre ting. For eksempel at rejse.

 


Kirsten Lund-Hansen

Alder: 80 år

Bor i: Rønne

Kirsten Lund-Hansens partner er Bjarne Kohring, der har to sønner, tre børnebørn og snart endnu et barnebarn. Kirsten Lund-Hansen har selv to døtre, fire børnebørn og et oldebarn på vej.