'Da jeg fik chancen for at komme til Bornholm og være elev i Musikhuzet, greb jeg den'

'Da jeg fik chancen for at komme til Bornholm og være elev i Musikhuzet, greb jeg den'
Rosa Simonsen. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 16. MAJ 2021 • 17:01
Julia Aka Wille
Journalist
| ABONNENT
16. MAJ 2021 • 17:01

DAGENS NAVN: Rosa Simonsen er til sommer færdig som eventkoordinatorelev i Musikhuzet, hvorefter hun har planer om at flytte hjem til Sjælland og få mere erfaring indenfor eventbranchen.

Hvad laver du som eventkoordinatorelev?

– Lige nu laver jeg pr-arbejde, hvor jeg har kontakt med bookere, kunstnere og managere, mens jeg også har kundekontakt. I weekenderne står jeg på som afvikler af arrangementer i Musikhuzet og sørger for, at vi kommer godt gennem aftenerne, og at både kunstnere, kunder og frivillige får en god oplevelse. Musikhuzets manager har udviklet en plan for, hvad der skal ske under arrangementerne, og jeg er så med til at opfylde de ting.

Hvorfor valgte du at læse til eventkoordinator?

I ottende klasse skulle jeg finde ud af, hvad jeg ville. Jeg så et program, der hedder Bryllup til Millioner, hvor Christel Winther, en stor bryllupsplanlægger, var med. Efter at have set programmet tænkte jeg, at det så spændende ud. Jeg undersøgte mere omkring det at være eventkoordinator og endte så med at vælge den vej.

Hvordan foregår uddannelsen?

– Den vej jeg har taget, er igennem EUX Business, hvor uddannelsen varer fire år, hvor man går to år på handelsskole og derefter har to år i praktik. Jeg har gået på Køge Handelsskole, og så skal jeg have de to år i Musikhuzet, som faktisk er overstået her til juli.

Hvorfor Bornholm og Musikhuzet?

– Mine lærere på Handelsskolen gjorde en dyd ud af at fortælle, hvor svært det kan være at få en elevplads som eventkoordinator. Hvert år er der cirka 30 åbne elevpladser, og over 100 elever, der gerne vil have dem. Så da jeg fik chancen for at komme til Bornholm og være elev i Musikhuzet, greb jeg den. Jeg synes, at det lød spændende, og det har det også været.

Hvad kan du godt lide ved Bornholm?

– Her er enormt skønt om sommeren med det gode vejr og naturen, som nok er det, jeg kommer til at savne mest ved Bornholm. Og så er folk jo søde og imødekommende. I vinterperioderne har det været lidt trist nogle gange, eller i hvert fald mindre spændende, og i coronatiden har der været dobbelt op på tristhed, fordi alt har været nedlukket.

Hvad har du lavet under corona nu, hvor arrangementer og koncerter har været aflyst?

– Under corona er jeg gået ned i timer for at få det til at passe sammen. Jeg stod for at opdatere nogle systemer, så alt er klar til den nye elev, der skal overtage pladsen efter mig. Jeg har også rykket eller aflyst en del arrangementer, der ellers skulle være holdt i Musikhuzet.

Hvad interesserer du dig for i din fritid?

– Jeg elsker at gå ture med min hund Loui og bare nyde naturen. Så træner jeg og ses med veninder, hvor vi bare hygger eller tager på restaurant.

Hvad har været det fedeste event, du har været med til at arrangere?

– Det har nok været en fest med Campus. Det var et stort arrangement med omkring 600 gæster. Der var mange små ting, ikke noget katastrofalt, men nogle små ting, der gik galt, og under hele arrangementet blev jeg kaldt over radioen hvert tiende minut, fordi der var sket et eller andet. Jeg kan huske, at det var fedt, fordi jeg lærte, hvordan man løser konflikter hurtigt.

Hvad er dine fremtidsplaner indenfor events?

– Jeg vil fortsat gerne være inde for events og livekulturen, men jeg er også åben for bryllupper og diverse events. Det er en bred branche, så jeg glæder mig bare til at få mere erfaring. Der er nogle virksomheder, som jeg godt kunne se mig selv i, og en af dem er Nordic Planner, som holder til i Odense. Det er to seje kvinder, der selv har startet det op. Jeg kan godt lide deres markedsføring, og at det er kvinder, der styrer det.

 


Rosa Simonsen

21 år

Eventkoordinatorelev i Musikhuzet

Bor i Rønne

Opvokset i Faxe