Bo vil kæmpe for hjemmeplejen: Har været en hård tid

Bo vil kæmpe for hjemmeplejen: Har været en hård tid
Bo Ancher Jensen mener, at hjemmeplejen fortjener mere anerkendelse i deres arbejde. Pressefoto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 19. JAN 2023 • 05:30
DAGENS NAVN | ABONNENT
19. JAN 2023 • 05:30

Bo Ancher Jensen er i starten af 2023 trådt ind som suppleant i kommunalbestyrelsen for Bornholmerlisten. Han brænder for at forbedre arbejdsmiljøet i hjemmeplejen, hvilket driver lysten til at få indflydelse lokalt.


Har du boet på Bornholm hele dit liv?

– Ja, det har jeg. Jeg er født og opvokset i Gudhjem, hvor jeg boede de første 19 år af mit liv, så boede jeg lige kort i Hasle, og så har jeg boet 23 i år i Rønne. Men nu har min kæreste og jeg så fundet et hus i Snogebæk, hvilket er rigtig dejligt.

Hvorfor valgte du at gå ind i politik?

– Det er ikke nogen hemmelighed, at det har været en hård tid for hjemmeplejen, og jeg tænkte, at hvis man vil gøre en forskel for arbejdsmiljøet i hjemmeplejen, så er man nødt til at komme ind i kommunalbestyrelsen. Så det var nok en eller anden drøm om at komme ind og have noget indflydelse, der drev det. Det var den mest kaotiske tid overhovedet, da jeg skulle føre valgkamp ved kommunalvalget. Jeg havde lige købt hus i Snogebæk sammen med min nye kæreste, plus jeg havde mit elevarbejde og arbejdede som vikar ved siden af. Så der var ikke ret meget tid til at føre valgkamp. Men jeg gjorde det og har draget nogle konklusioner på det og fået noget erfaring til næste gang. For det er da ikke utænkeligt, at jeg prøver igen i 2025.

Hvad var det, der gjorde, at det lige var Bornholmerlisten, du kunne se dig selv i?

– Jeg meldte mig ind i Bornholmerlisten, fordi Kirstine van Sabben deler mange af mine egne værdier. Og Bornholmerlisten har jo et fælles valgprogram, men vi har også plads til vores egne ønsker og tanker i partiet. Så der var ikke nogen tvivl om, at det er det rigtige sted for mig. Jeg tror ikke, jeg havde fået de samme muligheder, hvis jeg havde meldt mig ind i et af de større partier.

Hvordan er det at agere suppleant i kommunalbestyrelsen? Det må vel også give lidt erfaring, selvom det er for en kort periode?

– Ja, det er jo kun i tre måneder, men det tror jeg bestemt, og man kan få en fornemmelse for, hvad det er for noget. Jeg var med til mit første møde i handicaprådet her forleden, og det var ikke den længste dagsorden, men det var en fin måde at starte på, og jeg har fået mødt nogle af mennesker, der er i det politiske engagement. Det giver bestemt noget erfaring. Min udfordring er, at jeg helst ikke vil forsømme mit eget arbejde, og derudover er vi en sammenbragt familie med i alt seks børn, så det skal der også være plads og tid til.

Hvor synes du, de største udfordringer ligger i hjemmeplejen og har du kunnet se en positiv eller negativ udvikling?

– Min far fik tilbage i 1993 en hjerneblødning og kom til at sidde i kørestol, og der havde vi hjemmeplejen i hjemmet. Det var nogle helt andre vilkår, end dem der er i dag. Vi havde den samme hjemmeplejer, der kom hver dag. Vi havde hjemmepleje 37 timer om ugen, så min mor også kunne føre et normalt liv ved siden af. Det eksisterer jo slet ikke længere. Men jeg synes egentlig, at det, der har haltet mest, er respekten for medarbejderne. Jeg synes ikke, man har behandlet dem ordentligt. De skal bare løbe hurtigere og arbejde ekstra, men de får ikke noget ekstra for det. Der kommer ikke nogen anerkendelse med i det.

Du har netop uddannet dig til social- og sundhedsassistent. Hvorfor besluttede du, at du gerne ville det nu?

– Oprindelig kunne jeg godt tænke mig at blive pædagog. Det har jeg arbejdet lidt som før, og synes det er rigtig godt. Men så skal man jo være på SU, og de økonomiske midler var ikke lige til at være på SU, når man har hus, to børn og bil. Men min søster og niece er i social- sundhedsbranchen, og de sagde til mig, at jeg kunne søge ind på assistentuddannelsen, hvor man får voksenløn under uddannelsen. Og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Det er en super alsidig uddannelse, som åbner rigtig mange døre forskellige steder. Nu har jeg valgt at arbejde i hjemmeplejen, og det er fordi jeg godt kan lide, at der sker noget, og det gør der jo i hjemmeplejen. Man skal tage sine egne beslutninger og omstille sig hurtigt, så for mig passer det rigtig godt.

 

 

 

Bo Ancher Jensen

44 år

Medlem af Bornholmerlisten og suppleant for Zille Thilde Vangsaa i kommunalbestyrelsen

Har to døtre

Bor i Snogebæk med sin kæreste