50 år i læderets tjeneste

50 år i læderets tjeneste
Claus Broe modtog en del gaver fra de inviterede, da han markerede sit jubilæum i lørdags, først med reception har i forretningen siden med fest i Pedersker Samlingshus. Foto: Poul Broe
NOTITS | ABONNENT | 15. MAJ 2023 • 15:30
NOTITS | ABONNENT
15. MAJ 2023 • 15:30

Claus Broe er bornholmer og begyndte i 1973 at arbejde med læder. Efter mange år ovre, har han nu stor succes på fødeøen.

Det var i 1973, Claus Broe blev inviteret til at arbejde med læder på Torneborg, et lille husmandssted uden for Gudhjem, hvor han kunne lære, hvordan man laver særligt lækre lædersko – og det var noget, der faldt i bornholmerens smag, for han har aldrig rigtig sluppet læderet igen.

Det var altså fremstilling af sko, der blev hans udgangspunkt, og fra 1979 til 1993 havde han i Helsingør både butik og værksted, hvor han kunne sælge sine produkter. Han lukkede dernæst ned, idet han dog fortsat i mindre skala arbejdede med håndværket – som altså snarere var fodværket – men havde sin primære indtægt i et firma med engrossalg af lædervarer.

På et tidspunkt begyndte han dog at drømme om at vende tilbage til fødeøen og så sig om efter det rette sted til at etablere sig med butik og værksted.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her