44 et halvt år på kasernen: Nu er det familiens tur

44 et halvt år på kasernen: Nu er det familiens tur
Torben Hedemann Petersen og hustru Lonni ved torsdagens reception på Almegårds Kaserne. Foto: Holger Larsen
NOTITS | ABONNENT | 22. SEP 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
22. SEP 2023 • 05:30

Major Torben Hedemann Petersen holdt afskedsreception.

Den 16. februar 1979 trådte en ung mand fra Aalborg, Torben Hedemann Petersen, ind ad hovedvagten på Almegårds Kaserne – midt i en voldsom snestorm.

44 et halvt år senere forlader han kasernen i september-sensommeren 2023.

Derfor var der inviteret til afskedsreception med brunch i officersmessen, som blev fyldt op med kolleger, venner og familie.

Major Torben Petersen skulle egentlig være gået på pension med udgangen af juni, da han fyldte 62 år. Men da han fik muligheden, forlængede han sin tjeneste med tre måneder for at blive chef for en mission på 65 soldater, hvor soldater fra Almegårds Kaserne udgjorde kernen på et hold, der underviste nye soldater fra Ukraine i grundlæggende soldaterfærdigheder.

Det foregik i Storbritannien under Operation Interflex, som er en del af den støtte, Danmark leverer til Ukraine i tæt samarbejde med allierede og samarbejdspartnere efter Ruslands invasion af Ukraine. Danmark bidrager med danske soldater og instruktører til det britisk-ledede træningsprojekt.

En god afslutning

Torben Petersen var på sin første mission (på Cypern) som 20-årig, og nu fik han mulighed for også at afslutte sit lange soldaterliv med en udlandsmission – og det var han meget glad for.

– Det var nogle gode måneder. Jeg arbejdede sammen med de bedste af de bedste fra Bornholm, og andre steder, som kan deres håndværk. Vi har fået masser af ros for den indsats, soldaterne har leveret – selv briterne gav os fine ord med på hjemvejen.

– Soldaterlivet blomstrer på Almegårds Kaserne – og det er vigtigt, for ellers fungerer forsvaret ikke. Jeg har været glad for 44 et halvt års tjeneste her.

– Nu er det familiens tur, sluttede Torben Petersen sin tale.