Professor: Bornholm er ikke egnet til svineproduktion - find på noget andet

Professor: Bornholm er ikke egnet til svineproduktion - find på noget andet
Stiig Markager, havbiolog og professor på Aarhus Universitet, trak fuldt hus, da han torsdag indledte DN Bornholms årsmøde på Bornholms Højskole. Foto: Anette Vestergaard
NYHED | ABONNENT | 17. NOV 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
17. NOV 2023 • 15:30

Der blev uddelt øretæver til landbruget, da professor og havbiolog Stiig Markager torsdag indledte DN Bornholms årsmøde med et højpotent arsenal af videnskabelige data.

Bornholm er en lille ø, som udleder rigtig meget kvælstof. Mere end dobbelt så meget som de øvrige lande omkring Østersøen per areal. 70 procent af de næringsstoffer, som er med til at lægge havbunden øde, kommer fra landbruget.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: El-priserne er høje i dag og fra kl. 17-21 er det særligt dyrt at bruge strøm - Faktisk et stykke over den seneste tids kogespids-priser. I eftermiddag er gennemsnitsprisen henover de fire timer 5,27 kr./kWh. (alt inkl.).
Vi savner en god gang vind til at presse elpriserne ned, men pt. lover vejrudsigten ikke et skub i den retning i hvert fald ikke før vi rammer weekenden. Tænk over dit forbrug og skub det elforbrug du kan, til efter kl. 22.

Bornholms energi og forsyning