Hun er projektleder med ansvar for at udvikle fællesløsningerne – de nedgravede affaldsstationer, som Bofa har valgt at kalde "miljØ'er". Oplevelsen af at være ombejlet har hun også, når hun med kolleger ruller Bofa-bussen – regionskommunens valgbus – ud til de byer, hvor skraldemændene ikke længere kommer forbi og henter affald på adressen, når det nye affaldssystem skal implementeres om tre måneder.
Et kæmpeprojekt i Rønne
Bofas bybesøg har stået på siden april, men kommunen og Bofa har endnu ikke truffet nogen endegyldige beslutninger om placeringen af affaldsstationerne, der maksimalt må være 300 meter fra de husstande, som er koblet på ordningen.
"Bofa on Tour", som affaldsrundturen kaldes, var før sommerferien i Svaneke, Hasle, Nexø, Allinge, Sandvig og Arnager. I mandags besøgte Bofa-bussen Aakirkeby, hvor færre end 30 husstande fremover ikke kan få hentet affald på adressen, og tirsdag gik turen til Vang. Nu resterer kun besøgene i Gudhjem og det omfattende arbejde i Rønne.
– Vi har med vilje gemt Rønne til sidst, for det er et kæmpeprojekt. Alene i Rønne skal vi have 20, måske 30 fællesløsninger. Og det er jo mere, end vi skal have i de andre byer til sammen, fortæller Mette Butzbach.