Mistanke om virussmitte: Her er resultatet af prøven

Mistanke om virussmitte: Her er resultatet af prøven
Foto: Fødevarestyrelsen
NYHED | 17. OKT 2024 • 15:53
NYHED
17. OKT 2024 • 15:53

Der har været mistanke om smitte med drøvtygger-virussygdommen bluetonge på en større bornholmsk kvægbesætning. Landmanden kan dog ånde lettet op, oplyser Fødevarestyrelsen.


For første gang efter et nyligt udbrud af virussygdommen bluetongue i Danmark har der været mistanke om, at sygdommen var kommet til Bornholm.

Det skrev TV 2/Bornholm torsdag formiddag.

Fødevarestyrelsen oplyser til Tidende, at mistanken var opstået fra en større bornholmsk kvægbesætning. Bluetongue er en virussygdom, der rammer drøvtyggere såsom får, geder, køer og hjorte. Bluetonguevirus er påvist i besætninger i Jylland, på Fyn og på Sjælland, fremgår det af Fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor der også står, at drøvtyggersygdommen har spredt sig siden 9. august.

TV 2/Bornholm skrev ligeledes torsdag formiddag, at en dyrlæge nu skulle tage prøver, som sidenhen skulle testes på Statens Serum Institut. Resultatet af de prøver er allerede klar nu, oplyser Fødesvarestyrelsen:


– Der er nu kommet svar på prøverne for bluetongue, som er udtaget fra en større bornholmsk kvægbesætning. Fødevarestyrelsen har nu informeret landmanden om, at resultatet er negativt, besætningen er ikke fundet smittet med bluetongue.

Sygdommen bliver overført af små blodsugende mitter kaldet culicoides, når de bi??der dyrene for at suge blodet. Mennesker kan ikke smittes med bluetongue, skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT