Som formand for DN Bornholm håber hun, at politikerne i kommunalbestyrelsen vil gøre deres indflydelse gældende i deres respektive partier på Christiansborg, da det er der, beslutningerne bliver truffet.
– At de gør opmærksom på, at vi ikke længere kan trække veksler på naturen og sige, at det gør ikke så meget. At man får den holdning til at slå igennem, at det ikke skal være på bekostning af naturen. Nu ved vi ikke, hvordan en konstellation bliver efter et kommende folketingsvalg, men det er meget vigtigt, at dem, der sidder på regeringsmagten, administrerer med den holdning, at vi ikke skal hugge en hæl og klippe en tå, for det kan vi ikke længere tillade os i forhold til naturen.
Miljøministeren er valgt på Bornholm. Hvordan synes du, at det har været tydeligt i det her forløb?
– Her kommer vi ud over det, jeg skal have en mening om. Det har vi folk til, siger Anna Sofie Poulsen.
17 organisationer fra lande omkring Østersøen har henvendt sig til EU for at få projektet bremset, indtil der er gennemført en høring i de andre østersølande, og fordi de ønsker en nulløsning. DN er blandt afsenderne. I efteråret trådte en bekendtgørelse i kraft, der afskærer den administrative klageadgang i forbindelse med anlæggelsen af Lynetteholm. Det betyder, at der frem til 2025 og eventuelt længere vil være lukket for klageadgang til otte love om projektet. Det skete ifølge daværende transportminister Benny Engelbrecht (S) blandt andet af hensyn til sikkerheden i projektets fremdrift.