Klistermærker skal forhindre døde fugle

Klistermærker skal forhindre døde fugle
SkilteSigne har lavet klistermærker af rovfugle til padelbanerne i Hasle. Det har indtil videre hjulpet. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 18. FEB 2024 • 19:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
18. FEB 2024 • 19:00

Der er flere eksempler på, at fugle enten er fløjet ind i glasvæggene eller ikke kan finde ud af at flyve ud af buret, når de først har forvildet sig ind på padelbanerne. I Hasle håber man dog at have fundet løsningen.

De populære padelbaner har ikke kun tiltrukket massevis af spillere de senere år. Også en del fugle virker til at have interesse for banerne, men fugle og padelbaner er ikke en god kombination. Ligesom fugle kan komme til at flyve ind i vinduer på bygninger, så kan fugle også komme til at flyve ind i glaspartierne, som er sat op i hver ende af en padelbane.

Hasle IF fik etableret to udendørs padelbaner sidste efterår, og idrætsforeningen opdagede hurtigt, at der var et problem med fugle, som skulle løses.

– Vi fandt hurtigt tre døde fugle, en enkelt inde på banen og to udenfor. Det skete allerede inden for den første måned, fortæller næstformand Carsten Pedersen, som ikke ved, om fuglene var fløjet ind i glaspartierne eller i det gitter, som er langs siden af banen.

For at undgå flere døde fugle allierede Hasle IF sig med Signe Aakjær, der driver selskabet SkilteSigne. Hun lavede en række klistermærker, der ligner rovfugle, og de er nu blevet sat op på glaspartierne. Det har indtil videre hjulpet.

– Siden da har vi ikke oplevet nogen døde fugle. Vi satte det op i oktober, og om vinteren er der selvfølgelig knap så mange fugle, siger Carsten Pedersen, som derfor er spændt på, hvilken effekt klistermærkerne får, når trækfuglene vender tilbage til foråret.

Fugle indespærret i Gudhjem

Der er også sat padelbaner op i Rønne, Gudhjem og Svaneke. Disse baner ejes af firmaet Match Padel Bornholm, og her har man ikke fundet nogen døde fugle, fortæller medarbejder Klaus Werner.

– Vi har haft et par fugle, som er fløjet ind på banerne i Gudhjem, og som åbenbart ikke kan finde ud af, at de skal flyve opad for at komme ud igen. Mere har vi ikke oplevet.

– Det har faktisk været et større problem med fugle, der er fløjet ind i de indendørs baner i Rønne, når døren har stået åben, siger Klaus Wermer, som oplyser, at der også er sat klistermærker på glaspartierne på Match Padel Bornholms padelbaner, men motivet er ikke rovfugle, men i stedet en reklamesponsor.

Hvorfor har I sat ugler op i hvert hjørne på padelbanerne ved Rønne Svømmehal?

– Der er sat ugler op, så der ikke sætter sig fugle og skider. Det skræmmer dem lidt væk, forklarer Klaus Werner.

På padelbanerne ved svømmehallen i Rønne er der sat ugler op, som skal skræmme fugle væk, så de ikke skider på banen. Foto: Jesper Gynther

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT