Klimaskov på vej til Hasle

Klimaskov på vej til Hasle
En klimaskov kan rejse sig i området mellem Siegårdsvej og Hasle Lystskov, som ligger øverst i højre side af dette dronefoto af den sydlige del af Hasle. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 13. SEP 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
13. SEP 2023 • 15:30

Growing Trees Network og regionskommunen har planer om at rejse cirka otte hektar skov ved siden af Hasle Lystskov.

Hvis alt går efter planen, vil en ny skov rejse sig i området mellem Siegårdsvej og Hasle Lystskov. Der er tale om en såkaldt klimaskov på otte hektar, som regionskommunen vil etablere med støtte fra den selvejende institution Growing Trees Network. Skoven er den anden af sin slags, efter parterne sidste år rejste en skov på knap fem hektar i Aakirkeby.

Det er kommunen selv, der ejer arealet på i alt 10 hektar, hvor der har været dyrket sprøjtefrit landbrug i mange år. Arealet ligger på landet udenfor byudviklingsinteresser. Ikke så langt derfra, for enden af Toftelunden, har kommunen sat et område til salg til boligområde, men der er ikke planer om bebyggelse syd for det område, hvor det potentielle skovområde ligger.

Samarbejdet med Growing Trees Network opstod i 2020 efter en beslutning i kommunalbestyrelsen, som forpligter kommunen til at undersøge mulighederne for at etablere nye skove på Bornholm. Growing Trees Network arbejder for at rejse nye folkeskove i både Danmark og udlandet for at sikre grundvandsressourcer, klimasikring og CO2-reduktion. I kommuneplanen er området mellem Siegårdsvej og Hasle Lystskov udpeget som område med særlige drikkevandsinteresser og som skovrejsningsområde.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.