Ibsker skal have nyt rensningsanlæg

NOTITS | 5. AUG 2024 • 17:00
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
5. AUG 2024 • 17:00

Et ny minirenseanlæg skal øge kapaciteten og sikre bedre rensning af spildevand.

Et nyt minianlæg skal erstatte Ibsker Renseanlæg, der modtager spildevand fra syv ejendomme. Det nuværende anlæg modtager spildevand fra det, der svarer til 30 personer i døgnet, og afløseren er dimensioneret til at kunne behandle spildevand til 10 personer mere. Det fortæller regionskommunen.

Det er Bornholms Spildevand under det kommunale forsyningsselskab Bornholms Energi & Forsyning, der har søgt om tilladelse til at etablere minirenseanlægget. Det har man gjort for at fremtidssikre anlægget, så det er muligt at tilslutte en ekstra ejendom på et senere tidspunkt.

Det rensede spildevand fra minirenseanlægget sendes via dræn videre til Skovsholm Bæk, hvilket regionskommunen har givet tilladelse til, fremgår det.

Etableringen af det nye spildevandsanlæg medfører en forbedret rensning af spildevandet, da anlægget vil rense til den højeste renseklasse. Det betyder, at der vil ske en reduktion af spildevandets indhold af organisk stof, kvælstof og fosfor, og vandløbsmyndigheden vurderer derfor, at det nye anlæg er en forbedring, hvilket vil fremme de miljømæssige forhold i Skovsholm Bæk.

Bækken er et privat vandløb, som har udløb nord for Aarsdale. I Statens Vandområdeplaner er den målsat til god økologisk tilstand, men aktuelt opfylder den ikke miljømålet, da den samlede økologiske tilstand er moderat, fremgår det. Tilstanden for smådyr er høj, tilstanden for fisk er moderat og tilstanden for makrofytter er ukendt.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT