Fiskebro på vej i Aarsballe

Fiskebro på vej i Aarsballe
Ovenstående tegninger viser fiskebroen og de øvrige elementer i projektet Fuglemosen. Kilde: Ansøgningsmaterialet/BRK
NYHED | ABONNENT | 3. APR 2024 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
3. APR 2024 • 15:30

Som led i større projekt vil kommunen etablere en fiskebro og en platform ved Aarsballe Mose.

Bornholms cirka 120 kilometer lange kystlinje inviterer til lystfiskeri, men der er også andre steder, man kan drømme om at få bid, når man kaster linen ud. Moser og søer rundt omkring på øen er yndede fiskesteder, og snart kan stangfiskere føje Aarsballe Mose til listen.

Der er i hvert fald planer om at etablere en fiskebro, der giver adgang til mosen, fortæller regionskommunen. Det fremgår, at den halvanden meter brede bro skal gå cirka tre meter ud i vandet. Tanken er, at trædækket med tiden vil patinere og blive gråt.

Fiskebroen bliver placeret i en lille lysning ved Aarsballe Mose, der er en privat sø. Sammen med broen bliver der lavet en platform, hvorfra der vil være udsigt til den omkringliggende skov og mose, og solens stråler rammer stedet det meste af dagen. Efter planen skal det være en destination for gæster og vandrere på Højlyngsstien samt et udflugtssted for de lokale.

Del af større projekt

Broen og platformen er en del af projektet Fuglemosen, der er med i Firkløverklyngens områdefornyelse "Vi mødes i det grønne", der skal resultere i ni nye mødesteder i naturen i og omkring Aarsballe, Klemensker, Nyker og Rø.

Overordnet er visionen, at medborgerhuset i Aarsballe skal fungere som et naturhus, der kan tilbyde forskellige naturoplevelser og faciliteter til lokale og besøgende udefra. De kan bruge medborgerhuset som base for udflugter i nærområdet, heriblandt til Fuglemosen.

Samlet set skal "Vi mødes i det grønne" motivere alle aldersgrupper til oftere at benytte de mange muligheder, der er for naturoplevelser og friluftsliv. Det vil klyngen gøre ved at skabe steder og stier, der kan byde på nye oplevelser i områdets natur, inspirere til udendørs fællesskaber og aktiviteter samt give flere en god anledning til at lege, bevæge sig og opholde sig i det fri.

Så meget koster det

Som bygherre har regionskommunen det fremadrettede ansvar for at vedligeholde broen, så det er sikkert at færdes på den. Den har også ansvaret for at tage broen ned igen, hvis dette ønskes.

Den samlede budgetramme for fiskebroen og siddeplatformen er 430.000 kroner. Fiskebroen udgør cirka 40.000 kroner. Projektet er som en del af "Vi mødes i det grønne" støttet af både Realdania og Lokale- og Anlægsfonden.

Kommunen ønsker at opføre broen i maj-juli i år. Projektet er sendt i høring med frist den 30. april.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT