Vidunderlige Bognemark til salg i København

Vidunderlige Bognemark til salg i København
Foto: Bruun Rasmussen
NYHED | ABONNENT | 3. JUN 2023 • 15:30
Tommy Kaas
Redaktør
NYHED | ABONNENT
3. JUN 2023 • 15:30

Første, anden, tredje.

Tidende samler en række spændende salg fra danske og internationale auktioner, hvor emner med bornholmsk relation på det seneste har været eller kommer under hammeren.

Bognemark. Man behøver egentlig ikke sige så meget mere, før de fleste ved, hvordan motivet ser ud, og hvem maleren er.

Oluf Høst (1884-1966) er manden bag et utal af billeder af gården, og selv om den altså findes i adskillige afskygninger, så er billederne uhyre populære.

Bruun Rasmussen sælger flere udgaver på sin internationale sommerauktion, herunder et "blåkoldt" billede fra 1942-1943 - afbilledet herover.

Det er et stort billede, der måler halvanden meter i bredden, og som Bruun Rasmussen vurderer skal koste en halv million kroner.

Der er hammerslag på god, gammeldags facon i Bredgade, København den 13. juni.

 


 

Den moderne danske billedkunst tog fart på Christiansø omkring 1910, og en af bannerførerne hed Edvard Weie (1879-1943).

Hans "Solnedgang, Christiansø" måler 65x85 centimeter og skal sælges, når der kaldes til international auktion hos Bruun Rasmussen i Bredgade i København.

Vurderingen er sat til en kvart million. Hammeren falder den 13. juni.

 

 

 

Auktionshuset i Hørsholm har fået flere fine Lisbeth Munch-Petersen-ting til salg på sommerens kvalitetsauktion.

Deriblandt denne skål med modelleret mønster i relief og den lækreste turkis glasur. Vurderingen er sat til 3.000 kroner – buddene er allerede gået over dét beløb.

Der er hammerslag i Hørsholm den 8. juni.

 


 

Gertrud Vasegaard – ligesom søsteren Lisbeth Munch-Petersen født Hjorth – har begået dette vidunderlige fad, som har ramt Bruun Rasmussens internationale sommerauktion.

Vasegaards ting er enormt eftertragtede, og dette 27 centimeter lange fad forventes da også at indbringe et femcifret beløb med en vurdering på 20.000-25.000 kroner.

Der er hammerslag hos Bruun Rasmussen den 12. juni.

 

 

Det sortbrændte terracotta fra L. Hjorth i Rønne er i høj kurs, også i udlandet.

Hos Historia Auktionshaus i Berlin sælges den velkendte flagermusvase med indridset dekoration af blandt andet skorstene på vasens korpus. Den måler 18 centimeter og er produceret omkring 1900.

Vurderingen er sat til 800 euro, hvilket svarer til næsten 6.000 kroner.