Næste gang du koger dine i forvejen udblødte kikærter, så tilsæt rodfrugter, hvidløg, timian, et lauerbærblad eller to og gem for guds skyld kogevandet. Det kan bruges som en hønsefond uden høns. Der er så meget protein i vandet, at det også kan bruges i stedet for æg, når man laver mayonnaise.
Jeg kender en dygtig grafisk designer, der i øvrigt er meget god til at lave mad, som har lavet butter chicken med kogevandet og grillede auberginer.
Der er mange, der rynker på næsen af vegetarisk mad og siger, at det ikke smager godt og så videre. Det er i nogle tilfælde rigtigt, at det ikke smager, som vi er vant til. Vi har igennem årene, hvor vi har spist tiltagende mere kød, vænnet os til en umamibombe af smag. Det er smagen af umami, som kød indeholder meget af, vi mange gange savner, når det er kødløs dag i de små hjem.
Alting tager tid at lære. Det tager også tid at lære at lave mad uden kød, der i bedste Ole Vedel-stil "tilfredsstiller os selv".