Traditionsrigt loppemarked fylder 50 år

Traditionsrigt loppemarked fylder 50 år
Fra højre Henrik Cordua, Jette Engell og Phillip Nielsen, der søndag er trukket i arbejdstøjet for at flytte de mange loppeeffekter over i hallen til onsdagens loppemarked. Foto: Marie Hofman
NYHED | NYLARS | ABONNENT | 1. AUG 2022 • 09:00
NYHED | NYLARS | ABONNENT
1. AUG 2022 • 09:00

Onsdag fylder Nyvest IF's loppemarked 50 år. Og det markeres med kransekage og æresport.

 

Der bliver i disse dage kørt fuldt læssede trailere i pendulfart mellem Præstegård og idrætshallen i Nylars.

Her gør Nyvest IF nemlig klar til deres årlige loppemarked på onsdag, som i år er en helt særlig udgave af slagsen.

Det traditionsrige loppemarked, der hvert år er trækplaster for et stort antal lokale og turister, fylder nemlig 50 år.

– Vi serverer kransekage til alle, og så har vi også fået lavet en æresport, smiler Henrik Cordua, tidligere formand og mangeårig ildsjæl i idrætsforeningen, mens han søndag er ved at læsse en trailer fuld af loppeeffekter.

Med er også foreningens Jette Engell og Phillip Nielsen, der i flere år har været med til at koordinere foreningens loppemarked.

– Det er aldrig til at sige, hvad der vil sælge. Men jeg gætter på, at særligt vores teakmøbler bliver et hit i år, siger Phillip Nielsen, mens han bærer en retro-tørrehjelm ud til traileren.

– Den her er doneret fra en frisør inde i Rønne - en sjov ting, som vi helt sikkert nok skal få solgt, griner Phillip Nielsen.

Allerede solgt for 25.000 kroner

Idrætsforeningen har året igennem modtaget masser af ting og sørget for at fylde laden ved Præstegård med effekter, der er doneret fra hele Bornholm. Alt overskuddet går direkte til foreningens pengekasse.

– Efter hvert loppemarked ryger alt det, vi ikke sælger, ud på Bofa, og så starter vi helt forfra. Så vi har året igennem været rundt på hele øen og indsamle alt fra møbler til kongeligt porcelæn, fortælller Phillip Nielsen.

De mest værdifulde genstande er allerede solgt på Facebook eller Spar Loppan i Aakirkeby, hvilket har indbragt foreningen 25.000 kroner. Og de kommer med i den indtægt for loppemarkedet, som Henrik Cordua spår bliver bedre end sidste år.

– Sidste år tjente vi 42.000 kroner, og det er langt fra normalen, der ligger på 80.000 kroner. Men der havde vi også stadig corona, og folk skulle vise coronapas, så det tror jeg også lagde en dæmper på besøgstallet, fortæller den tidligere formand og understreger, at det årlige loppemarked er et stort aktiv for foreningens samlede økonomi.

 

Laden på Præstegård i Nylars har gennem mange år været udlånt til Nyvest IF til opmagasinering. I år er foreningen dog blevet opsagt, da ejerne af gården selv skal bruge lokalet.  – Vi har dog været meget glade for at kunne bruge laden i alle disse år, siger Phillip Nielsen og fortæller, at foreningen allerede har fundet et nyt sted til at huse alle loppeeffekter. Foto: Marie Hofman

 

Mangler unge hænder

Forhåbningen er nu også, at det 50-årige jubilæum vil tiltrække lige så mange, som Henrik Cordua har set igennem årene.

– I de 15 år, jeg har været med, har det jo været en folkefest, siger han.

Men desværre ser det ud også ud til, at loppemarkederne får sværere og sværere levevilkår, fortæller han.

– Mange loppemarkeder på Bornholm er lukket, og det skyldes dels, at flere ting sælges på Facebook, men også at vi ikke kan trække nye unge, frivillige til, siger Henrik Cordua, mens Jette Engell og Phillip Nielsen nikker genkendende til udfordringen.

– Vi bliver desværre færre og færre frivillige, og det er ærgerligt, for vi mangler de unge, særligt til opgaver som disse, hvor vi skal løfte tunge ting og godt kunne bruge nogle unge, stærke fyre, siger Phillip Nielsen.

Tirsdag flyttes resten af loppeeffekterne over til hallen, hvor foreningen har hentet forstærkning ind.

– Der bliver vi nok ti fra foreningen til at bære, og så ved jeg, at nogle tager deres familier med, så det skal vi nok få klaret, griner Phillip Nielsen.

 

 

50 år med loppemarked

Loppemarkedet løber af stablen onsdag d. 3. august kl. 18 i Nyvest Hallen

Der vil blive serveret kransekage og slik til alle fremmødte

Som altid vil der være masser af gode fund som møbler, effekter til hjem og køkken, legetøj og bøger

Indkørsel ved Skyttecentret ved den gamle brugs i Nylars