Besparelsen på de 500.000 kroner, som altså ikke bliver realiseret i 2024, er nu en del af overslagsårene – de tre år efter budgetåret – men det er, slår Jens Svane Boutrup fast, jo ikke noget, politikerne er decideret bundet af.
– Vi forhandler den kommende egnsteateraftale i løbet af de kommende måneder og skal senest aflevere den til staten den 1. april, siger han.
– Vi skal sammen med kommunen lave et oplæg til en færdig aftale, som bliver godkendt af staten. Og sagen er jo, at der ikke er vedtaget et budget for 2025 i kommunen, så det er ikke nagelfast, at der skal spares 500.000 kroner på os, men det er da nok den pejling, man har på det.
Hvad angår at flytte dramaskolen ind i teatrets regi, som kommunalbestyrelsen skal tage stilling til torsdag, siger teaterlederen:
– Vores forslag hviler på en uændret bevilling til os, og ellers bliver det svært at gøre, for den stilling, der skal bruges til en teaterskole, vil formentlig blive nedlagt, hvis vi bliver beskåret. Men det er svært at svare på, hvad der sker, for overslagsår er jo trods alt kun et estimat, og tingene kan ændre sig. Torsdag bliver det afgjort, om man ønsker at arbejde videre med vores forslag, men selve egnsteateraftalen går der jo lang tid før er på plads. Min pointe i forhold til det, politikerne skal beslutte torsdag, er bare, at det ville være en intelligent måde at bruge egnsteateraftalen på at flytte dramaskolen ind til os og lave en teaterskole. Det vil tilføre flere statslige midler til Bornholm, uden at det koster kommunen flere penge. Det er det, manøvren handler om, for det vil udløse en refusion for de penge, der ligger i teaterskolen. Dramaskolen får nu i omegnen af en kvart million kroner fra kommunen, men i vores regi vil det udløse penge fra staten, så det bliver til cirka 375.000 kroner.