Tæt på insekternes samfund

Tæt på insekternes samfund
Flyvende admiraler og andet småkryb – Haveejerens bog om insekter er på 328 sider, rigt illustreret og med artsregister, noter og kilderegister. Bogen udgives af Lindhardt & Ringhof og udkommer den 7. juni.
NYHED | ABONNENT | 3. JUN 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
3. JUN 2023 • 15:30

Mona Klippenberg og Michael Stoltzes nye bog 'Flyvende admiraler og andet småkryb' er en hyldest til myreløven, køllesværmeren og alle de andre bevingede småkryb, som beriger haven og naturen med skønhed og opfindsomhed.

De flyvende insekter er omdrejningspunktet for forfatterparret Mona Klippenberg og Michaels Stoltzes kommende udgivelse 'Flyvende admiraler og andet småkryb'. Parret, der er bosat på Balka, har tidligere skrevet bøger om truede sommerfugle og biodiversitetstabet, og også denne gang er de inspireret af naturkrisen og de mange rapporter om insekter i markant tilbagegang.

De dystre fremtidsudsigter til trods har forfatterne gjort sig umage for at dele deres begejstring over de farverige små væsener, der svirrer i haven i sommerhalvåret.

"... efterhånden vil man erfare, at de (insekterne, red) er yderst fascinerende skabninger, som til trods for deres beskedne størrelse har en hel del til fælles med mennesket, blandt andet ved at leve i ordnede samfund med hierarkier og arbejdsdeling, drive jordbrug, holde husdyr, synge og danse," lyder det indledningsvist i bogen, der har haveejere som den primære målgruppe.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?