Svartingedal-elever udstiller kunsthåndværk

Svartingedal-elever udstiller kunsthåndværk
Eleverne har i små grupper arbejdet i kunsthåndværkernes arbejdsrum og igennem en kreativ proces indhentet viden og færdigheder. Privatfoto
NOTITS | ABONNENT | 31. MAR 2023 • 16:30
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
31. MAR 2023 • 16:30

Bornholms Center for Kunsthåndværk (Grønbechs Gård) i Hasle udstiller resultatet af et godt match mellem fire bornholmske kunsthåndværkere og elever fra Svartingedal Skole i Hasle.

Det skriver kulturkonsulent Louise Krogsriis fra kommunen og Ulla Didriksen fra Skoletjenesten Bornholm i en pressemeddelelse.

– I løbet af 2022 har elever i årgang 7. klasse og 8. klasse fra skolen arbejdet professionelt i valgfaget Håndværk & Design. 20 elever er blevet kastet ud i kreative processer, som er ganske anderledes end det, som de er vant til. Eleverne har fået materialer i hænderne, som er nye for dem, og som de måske aldrig har arbejdet med før, oplyses det.

Deres lærere Pia Kofoed Frederiksen, Sofie Christiansen og Felipe Chicas har i samarbejdet med fire bornholmske kunsthåndværkere, stået for undervisningen gennem otte uger. Eleverne er kommet tættere på stof, ler, glas og porcelæn. Kunsthåndværkerne Gitte Helle, Timmi Kromann, Søren Ahrendt og Anette Leegaard har inviteret eleverne inden for i deres værksteder.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her