Stor musikalsk satsning er reddet

NOTITS | 15. OKT 2022 • 19:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
15. OKT 2022 • 19:00

Når Nylarskoret, som i øjeblikket mønstrer 52 sangere, den første weekend i november skal opføre Mozarts Requiem, skal der bruges et orkester på mellem 25 og 30 musikere.

– Så mange gode amatørmusikere er der ikke på Bornholm, men her har vi fundet ni dygtige musikere: Fem strygere, to blæsere, en paukist og en organist. Resten skulle så hentes på Sjælland, skriver Susanne Dam, formand for Nylarskoret, i en pressemeddelelse.

Men man havde overset, at der i samme weekend er flere store arrangementer med amatørmusikere på Sjælland.

– Det betød, at vi modtog det ene afslag efter det andet.. Og det var bestemt ikke, fordi de ikke meget gerne ville medvirke på Bornholm! Men desværre...

Det lykkedes dog alligevel at finde alle ni blæsere og et par strygere.

– Det var dog først efter en henvendelse til Orkesterefterskolen i Holstebro, hvor to rigtig dygtige bornholmske elever går for tiden, at der begyndte at komme skred i det. Skolen var positiv, og de to, violinisten Alva Lissau-Jensen og cellisten Erin Holm sagde straks ja. De ville da også gerne tage et par kammerater med. Med tre dygtige elever fra MGK i Aarhus er orkesteret derfor blevet fuldtalligt, oplyser Susanne Dam.

De fire professionelle solister, med herboende Rebecca Forsberg Svendsen som ankermand, er også parate og med den nødvendige fondsstøtte i hus, kan Nylarskoret og dirigent, Steffen Hyldig, med sindsro kaste sig ud i det sidste prøveforløb før koncerterne i Sankt Nicolai Kirke lørdag den 5. og søndag den 6. november.