Farvel til Dancenter: Nyt udlejningsbureau ser dagens lys

Farvel til Dancenter: Nyt udlejningsbureau ser dagens lys
Mats Persson har opsagt aftalen med Dancenter og etableret sit eget udlejningsbureau. Eget foto
NYHED | ABONNENT | 18. MAJ 2024 • 05:30
NYHED | ABONNENT
18. MAJ 2024 • 05:30

Efter en periode med usikkerhed omkring Dancenter har man hos ByNordiq, som også ejer TeamBornholm, valgt at oprette et nyt udlejningsbureau, som de fremadrettet vil booke igennem.

Flere bornholmske sommerhusejere har i de seneste dage fortalt til Tidende, at de allerede har opsagt eller har planer om at opsige deres kontrakt med udlejningsbureauet Dancenter, som uden varsel er flyttet fra adresse til adresse i først Rønne, så Nexø og senest til Dueodde.

Husejere og gæster har berettet om, hvordan virksomheden er svær til umulig at få fat på, at de oplever, at den forventede indkomst på sommerhuset på suspekt vis er dalet på baggrund af store rabatter og andre udfordringer med udlejningsbureauet.

Bølgerne er da også nået over søen til Mats Persson i Ystad. Han begyndte allerede i marts måned at få bekymrede rynker i panden ved udsigten til den kommende sæson med Dancenter som samarbejdspartner.

Han er indehaver af virksomheden ByNordiq, som tilbage i januar købte det bornholmske rejse- og bookingselskab TeamBornholm. Ny direktør blev bornholmske Marcus Persson.

Mats Persson var selv med til at starte TeamBornholm for mange år siden, hvorefter den blev solgt. Og nu er den altså tilbage.

– På den måde kan man sige, at vi har en lang historik med Bornholm. I dag samarbejder vi meget med Bornholmslinjen, og vi er ansvarlige for indtjekning og for at sælge billetter, og så driver vi BookBornholm, hvorfra vi sælger pakkerejser til Bornholm, forklarer han.

Tidligere havde TeamBornholm sin egen udlejningsvirksomhed tilknyttet, nemlig Bornholmske Feriehuse, men i 2022 blev den del af virksomheden solgt fra til Dancenter, TeamBornholm har herefter stået for salget af de huse, som Dancenter råder over.

Rynker i panden

I starten af marts måned begynder Mats Persson at få indikationer fra både husejere og medier om, at der er en lille sten i skoen i relationen mellem Dancenter og husejerne.

– De giver udtryk for, at der er noget, der ikke er rigtigt, at de er utilfredse, og at samarbejdet ikke fungerer, siger Mats Persson.

Team Bornholm har normalt ikke noget med relationen mellem Dancenter og husejerne at gøre.

– Men det, der gjorde mig lidt bekymret, det var, at jeg også fik indikationer fra en hel del, der sagde, at de kom ikke til at være hos Dancenter i 2025.

Team Bornholm opsagde efterfølgende aftalen med DanCenter.

– På det her tidspunkt har jeg fået henvendelser fra forholdsvis mange ejere, der spørger, om jeg ikke kan starte noget formidling selv - ligesom det var i gamle dage, fortæller Mats Persson.

Det blev starten på Bornholms Formidling.

– Så startede jeg med at bygge et nyt lokalt formidlingsbureau op, hvor vi fra 2025 sælger på tre lokale hjemmesider: TeamBornholm, BookBornholm og Bornholmslinjen. Og det er faktisk der, vi står i dag.

Nogen at tale med

Mats Persson oplever, at der har været utrolig mange positive reaktioner fra husejerne, som har kontaktet det nye bureau og ønsker, at de skal stå for deres udlejning næste år – selv om man endnu ikke har gjort noget for at promovere det nye selskab.

– Vi har ikke gjort noget aktivt for at fortælle folk, at vi er her, for det har vi ikke ressourcer til, og vi er ikke ude efter at tage nogen, som er tilfredse med at være hvor de er. Men hvis folk henvender sig og gerne vil udleje gennem os, så giver vi dem et tilbud, siger Mats Persson.

Han ønsker ikke at oplyse et konkret antal af enheder, som på nuværende tidspunkt har takket ja til tilbud fra Bornholms Formidling, men han er ikke ked af at sige, at det er gået over forventning.

Han oplever, at der er en helt særlig grund til, at husejerne nu melder sig under fanerne hos Bornholms Formidling.

Det ville være nærliggende at tro, at når digitaliseringen ramte, så ville folk ikke længere have behov for at tale med nogen. Men i virkeligheden, oplever han, at det stik modsatte.

– Alle vil gerne have nogen at tale med - især når der er problemer. Bornholms Formidling har et kontor på Bornholm og en medarbejder ansat, som sidder lokalt og arbejder specifikt med Bornholms Formidling, så vi vil virkelig være det lokale kontor, som både giver udlejeren og gæsten en god service, siger han.

Udover det fysiske kontor har det nye udlejningsbureau også valgt at have en vagttelefon, som bliver besvaret 365 dage om året.

Frygter dårlig reklame

Indtil videre er det bare en enkelt medarbejder, som sidder på det bornholmske kontor og styrer bureauet med support fra Mats Persson selv. Indehaveren er imidlertid ikke afvisende overfor at ansætte flere på sigt.

– Man skal ikke undervurdere, at folk vil have det lokale og en lokal service, siger han.

Han frygter de langsigtede konsekvenser af gæster, der kommer til Bornholm og får en dårlig oplevelse.

– Lige så snart en gæst får en dårlig oplevelse på Bornholm, så er det dårlig reklame - og det er altså underordnet, hvilket bureau, de har lejet huset af. Så det er den værste del af det hele, at man skal arbejde så meget for at få en kunde til Bornholm, og så kan man alt for hurtigt ødelægge det gode ry.

Derfor er han spændt på den kommende sæson, hvor han håber, der kommer styr på det hele.

– Lige nu sælger TeamBornholm, så det sprøjter af Dancenters huse, så det er fantastisk godt. Så håber vi selvfølgelig, at det kører så godt som muligt.

Mats Persson vil hen over sommeren vil holde øje med, hvad der sker og påtale det til Dancenter, så snart der er ting, der ikke fungerer.

– Men vi vil allerhelst bruge vores tid på at hjælpe glade turister med deres spørgsmål om, hvad de skal lave, frem for at bruge tid på klager over dårlig rengøring. Det ville være sørgeligt, hvis det bliver sådan, så det håber jeg virkelig ikke.