Bibliotekarerne tvivlede også på, om deres måde at stille spørgsmål til borgerne havde været god nok til, at man reelt kunne læse bornholmernes holdning til bibliotekerne ud af de svar, der kom ind.
Bibliotekarerne bag undersøgelsen var desuden usikre på korrektheden af det statistiske materiale, som borgerne havde leveret. Endelig var bibliotekarerne usikre på, om de havde forstået materialet korrekt eller ej.
"Der tages forbehold for generelle fejl og mangler i det statistiske materiale, samt i læsningen heraf", hedder det i rapporten "Dit, mit og vores bibliotek" fra juni sidste år – et forarbejde til den nye biblioteksstrategi, der blev politisk vedtaget i november.
Men trods alle de usikkerheder, selvom kun i alt cirka 400 borgere blev inddraget (én procent af den samlede befolkning), selvom de cirka 400 ikke var repræsentativt udvalgt, og selvom borgerne var splittet om det helt grundlæggende spørgsmål, endte borgerne med at blive taget til indtægt for at mene meget af det samme som bibliotekarerne.
"Det viser sig, at der er et stort sammenfald mellem personalets og borgernes ønsker og visioner til det fremtidige bibliotekstilbud, hvilket tegner godt for den videre proces med at lægge en strategi for det fremtidige bibliotekstilbud", lyder hovedkonklusionen i bibliotekernes rapport fra juni sidste år.