Siggi Björns tager hul på sæson nummer 32 på Bornholm: 'Jeg er hjemme igen'

Siggi Björns tager hul på sæson nummer 32 på Bornholm: 'Jeg er hjemme igen'
Siggi Björns har været sommermusikant på Bornholm i 32 år. De seneste 22 år har han underholdt med musik og historier på Bakkarøgeriet på Sydbornholm, og dette år er ingen undtagelse. Foto: Jens-Erik Larsen
MUSIK | ØSTER SØMARKEN | ABONNENT | 23. JUN 2021 • 14:56
MUSIK | ØSTER SØMARKEN | ABONNENT
23. JUN 2021 • 14:56

Siggi Björns er tilbage på Bornholm efter et år med aflyste koncerter, en corona-plade og en spontan turné på troubadourens fødeø.

– Vi spillede 17 koncerter på Island i foråret, og jeg mødte mange af mine gamle venner og kolleger, siger Siggi Björns, der er født og opvokset i et lille fiskerleje på nordvestkysten.

Fra fiskeri til spisested

Som ung arbejdede han som sæsonfisker og tog på tre måneders togter med et fast hold af skippere. Forårets turné viste, hvordan tiderne i fiskeriet på Island har forandret sig siden slutningen af 80'erne, på samme måde som de har på Bornholm.

– Tre af koncerterne foregik på mine tidligere arbejdspladser i forskellige havnebyer, hvor de gamle bygninger er omdannet til spisesteder, hoteller og delikatessebutikker, fortæller Siggi Björns, der ankom mandag med færgen fra Sassnitz til sit faste sommerkvarter i Bakkerne.

På turné med coronaalbum

Siggi Björns har været sommermusikant på Bornholm i 32 år. De seneste 22 år har han underholdt med musik og historier på Bakkarøgeriet på Sydbornholm, og dette år er ingen undtagelse. Den første koncert spilles onsdag aften, og dagen er afsat til at genopfriske de gamle numre, som han ikke har spillet siden oktober.

Denne sæson vil der også blive spillet sange fra det nye album 'Roll On', som han indspillede hjemme i lejligheden i Berlin, med hjælp fra partner og medspiller Franziska Gunther.

– Det er en coronaplade, siger Siggi Björns, der måtte vinke farvel til otte måneders fuldt booket koncertprogram, da coronaen lukkede Tyskland ned. Sangene er et tilbageblik på årene, hvor troubadouren rejste rundt i verden med sin guitar, og reflektioner over de uventede drejninger som tilværelsen tager i løbet af et langt liv.

Magnus på bastromme

Siggi Björns spiller flere gange om ugen på Bakkarøgeriet de næste tre måneder.

Om to uger slutter sønnen Magnus sig til med sin bastromme, og Franziska Gunther vil også spille med, når hun ikke passer sin egen turné i Tyskland.

– Jeg er hjemme igen, siger han, og henter guitaren. Akkorderne og stemmen skal støves af, inden aftenens koncert.

Roll On, Siggi.


Siggi Björns kan stadig. Foto: Jens-Erik Larsen