Nye idrætsgrene er på vej i Aakirkeby

Nye idrætsgrene er på vej i Aakirkeby
Håndboldafdelingen i AaIF overlevede, da flere meldte sig til at være med i arbejdet, hvor der også har været kræfter til at tage et nyt initiativ. Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 31. MAR 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
31. MAR 2023 • 05:30

AaIF bruger en solid økonomi til at investere i nye tiltag.

Aakirkeby Idrætsforening – AaIF – er ikke tilbage på tidligere tiders flotte medlemstal, men økonomien er solid.

– Det betyder, at vi kan købe nyt materiel og starte nye ting. Og vi vil gerne investere i nye tiltag, få flere medlemmer og glæde endnu flere mennesker med at være en del af et foreningsliv, sagde foreningens formand, Marian Lundh, da hun aflagde ledelsens beretning ved AaIFs generalforsamling torsdag i Aakirkebyhallerne.

Marian Lundh oplyste, at klubben har købt minitrampoliner og snart inviterer til gratis prøvetimer. Et andet tiltag, som er på vej, er bordtennisborde.

– Vi satser på at få en bordtennisafdeling op at stå til næste sæson. En sådan afdeling har der været for mange år siden, men der er vist interesse, og nu prøver vi, sagde Marian Lundh.

De nuværende ni afdelinger i AaIF kan således snart blive til flere.

Fædrecafé på vej

Formanden omtalte byfornyelsesprojektet, hvor der etableres en aktivitetsplads nedenfor petanquebanerne.

– Den kan bruges af alle, både store og små, og det glæder vi os til.

Et lidt utraditionelt initiativ for en idrætsforening er et samarbejde med Små Børns Bornholm om etableringen af et forum for fædre og deres babyer/børn.

– En slags fædrecafé, hvor de kan komme og snakke med andre fædre, få gode råd og hygge sig. Det skal foregå i klublokalet hver tirsdag klokken 10-12 fra den 2. maj. Vi mangler et par frivillige, som kan afse de to timer om ugen, sagde Marian Lundh.

AaIF kæmper stadig for at få en kunstgræsbane, men det trækker ud med bevillinger og godkendelser, oplyste formanden.

Små 700 medlemmer

Marian Lundh sagde, at det ikke går helt som planlagt med at få medlemmerne tilbage efter coronaen. Foreningen har dog øget medlemstallet med cirka 100 siden forrige år til nu lige under 700. Det gør ifølge DGI Bornholms opgørelse AaIF til Bornholms sjettestørste idrætsforening.

– Vi er stadig en af de store idrætsforeninger på Bornholm, og det skal vi blive ved med at være, slog Marian Lundh fast.

Formanden oplyste, at en af årsagerne til, at medlemstallet efter coronaen ikke er kommet op på tidligere niveau, er det manglende seniormotionhold. Det er ikke kommet tilbage på grund af instruktørmangel.

– Det er vi meget kede af, og vi forsøger stadig at finde en, der har lyst til at træne senior hver tirsdag formiddag. Da de var som flest, var de 150 medlemmer, sagde Marian Lundh.

Det kniber også i svømning, hvor det er svært at få børnene på svømmebussen til Rønne. Her omtalte Marian Lundh også den bebudede prisstigning for at leje Rønne Svømmehal.

– Det er langt ud over vores budget, sagde hun og udtrykte håb om en løsning inden sæsonstart i efteråret.

Håndbolden lever

Af tiltag i 2022 omtalte formanden blandt andet de nye klubdragter, som hun kaldte en succes.

Håndboldafdelingen fik ros for etableringen af GranitChampz for voksne med udviklingshandicap. Og så er man i AaIF glade over i det hele taget stadig at have en håndboldafdeling.

Det blev i 2022 varslet, at AaIF håndbold var lukningstruet på grund af mangel på ledere.

– Der er med glæde, at vi i dag kan se på deres ledelse, at de er seks, der løfter i samlet flok til den nye sæson, sagde Marian Lundh.

Andre positive tiltag var en affaldsindsamling, en ny sponsorkontrakt, flere børn på springholdene i gymnastik og et godt samarbejde med Bofa om en container til effekter til AaIFs loppeafdeling.