– Det kan være, at der er noget potentiale. Det kan være, at der er nogle kommende produkter eller restaurantoplevelser i de her morbær. Hvem ved, måske har vi om fem år morbærvin på hylderne. Så den proces vil vi gerne understøtte, siger Thomas Guldbæk, der også er med i sekretariatet for Foreningen Gourmet Bornholm.
Hvis ikke man nåede forbi Morbær-dagen på Gaarden, kan man stadig nå at få registreret sit morbærtræ, fortæller Thomas Guldbæk. Han er dog knapt så interesseret i at få registreret træer, der for nylig er købt i plantecentre.
– Vi vil jo helst de gamle, så hvis man ved, at man har købt det for nylig, så er vi ikke interesserede i at høre om det. Erfaringen er også, at de der købte udenlandske morbærtræ, bærer nogle små og kedelige morbær, da de ikke passer til vores klima, fortæller Thomas Guldbæk.
Er man på udkig efter et originalt bornholmsk morbærtræ til sin have, så skal man væbne sig med tålmodighed. De er nemlig ikke lige til at få fat på på nuværende tidspunkt.
– Lige nu arbejder vi på at finde ud af, hvordan vi kommer i gang med at opformere morbærtræ. Vi har prøvet at stikke adskillige hundrede af dem, ligesom man gør med pil, men det virkede ikke. Så vi arbejder på at få knækket koden til det også, fortæller Thomas Guldbæk, der forklarer, at podning og nedkogning er de eneste muligheder i øjeblikket.