Museet tager hul på gigantisk opgave

Museet tager hul på gigantisk opgave
Den bornholmske presse er inviteret til at overvære arbejdet gå i gang. Kort: Bornholms Museum
NYHED | ABONNENT | 19. MAJ 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
19. MAJ 2023 • 15:30

Nu starter de arkæologiske forundersøgelser i forbindelse med Energiø Bornholm, og de strækker sig ind i efteråret 2025.

På mandag, den 22. maj, sætter Bornholms Museum spaden i jorden til de første arkæologiske forundersøgelser ved Vasegårdsvej i forbindelse med Energiø Bornholm, oplyser museet i en pressemeddelelse.

I første fase udføres forundersøgelser, hvor der laves såkaldte søgegrøfter med gravemaskiner for at afsøge hele området for mulige fund. I anden fase udgraves de områder, hvor der er gjort fund.

Undersøgelserne udføres i de områder, hvor omformerstationen til Energiø Bornholm skal bygges – et 107 hektar stort område samt tilstødende områder, der potentielt kan blive benyttet som arbejds- og oplagsarealer under anlægsarbejdet. I første ombæring undersøges et areal på 60 hektar. Senere udføres der også forundersøgelser på de områder, hvor der skal nedgraves kabler.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.