Modstand mod museumsbyggeri lander på ministerens bord

Modstand mod museumsbyggeri lander på ministerens bord
Sådan kommer museumskomplekset ved Helligdommen efter planen til at se ud. Illustration James Carpenter/Bornholms Kunstmuseum
NOTITS | 27. OKT 2023 • 14:03
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
27. OKT 2023 • 14:03

Folketingets Kulturudvalg stiller spørgsmål til kulturministeren.

I weekenden holder Bornholms Kunstmuseum på Helligdommen åbent for sidste gang i år. Denne gang er der ikke tale om en almindelig sæsonlukning, da museet lukker i to år for at give tid og plads til den planlagte udvidelse og sammenbygning med et nybygget kulturhistorisk museum. Sideløbende er sagen landet på kulturminister Jakob Engel-Schmidts (M) bord.

Onsdag var tidligere amtsborgmester Knud Andersen på Christiansborg som repræsentant for Foreningen til sikring af natur og kulturværdier ved Helligdomsklipperne og Bornholms Kunstmuseum. Han præsenterede Folketingets Kulturudvalg for de kritikpunkter foreningen har i forhold til museumsbyggeriet. Efter mødet sagde udvalgsformand Hans Christian Schmidt (V) til TV 2 Bornholm, at udvalget ville bede kulturministeren om at indhente de oplysninger, der er relevante i sagen. Det er det, der er sket nu i form af et spørgsmål til ministeren.

Kulturudvalget beder ministeren kommentere henvendelsen fra Foreningen til sikring af natur og kulturværdier ved Helligdomsklipperne og Bornholms Kunstmuseum om nybyggeri ved Bornholms Kunstmuseum samt indhente bidrag fra miljøminister Magnus Heunicke (S) for så vidt angår naturfredningen og den i henvendelsen beskrevne proces.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 11-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag eftermiddag - tirsdag morgen: Prisniveauet efter weekenden ser svagt stigende ud - helt som det plejer. Det er ihvertfald ud til, at nattens lave priser ikke varer ved. Derfor... brug strømmen mellem 00-06, hvis du kan. Opdateret 13.15. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning