Metalfestival byder på mere end musik

NOTITS | RØNNE | 4. AUG 2022 • 12:10
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | RØNNE
4. AUG 2022 • 12:10

Årets udgave af Raise Your Horns har 12 orkestre fra fem lande på plakaten.

Hvis man af den ene eller anden grund ikke skal til Østersøjazz Festival i weekenden eller Wonderfestiwall senere på måneden, er der stadig en chance for at komme til musikfestival i år. For femte gang er Raise Your Horns klar til at præsentere Bornholm for noget af den tungeste rockmusik på markedet, og i år præsenterer metalfestivalen 12 bands fra fem lande.

Raise Your Horns foregår i Musikhuzet den 9.-10. september, og det bliver finske Thy Kingdom Will Burn, der går på scenen som de første. De blev i foråret inviteret som erstatning for Raven Throne fra Belarus, der blev taget af programmet på grund hjemlandets opbakning til Ruslands invasion af Ukraine.

Danmark og Sverige sætter med fire bands hver deres klare præg på Raise Your Horns. Derudover er der to fra Italien og et enkelt fra Spanien.

Som noget nyt byder Raise Your Horns på mere end musik i år. Festivalen har inviteret The Maniac, som leverer smertelig underholdning og viser, hvad menneskekroppen kan holde til. Showet indeholder skarpe og farlige genstande, som håndteres med dødelig præcision, fortæller Raise Your Horns. Lørdag formiddag er der også salg af vinylplader, som man kan få adgang til uden billet til selve festivalen.