Med dyret som omdrejningspunkt

Med dyret som omdrejningspunkt
Malene Hartmann Rasmussens udstilling er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond, Augustinus Fonden og Sparekassen Bornholms Fond. Foto: Sylvan Deleu
NOTITS | 11. FEB 2024 • 18:33
NOTITS
11. FEB 2024 • 18:33

Malene Hartmann Rasmussen har været på arbejdsophold på Hjorths Fabrik i løbet af vinteren og foråret 2022.

Hjorths Fabrik byder inden for til åbningen af særudstillingen "Feltarbejde – i Gertrud Kudielkas fodspor" med værker af Malene Hartmann Rasmussen fredag den 16. februar klokken 16-18.

Til åbningen vil kunstneren fortælle om arbejdet med udstillingen, hvor alle værker er skabt under hendes arbejdsophold på Hjorths Fabrik i løbet af vinteren og foråret 2022, oplyser en pressemeddelelse.

De bornholmske keramikfabrikker har gennem tiderne fremstillet et hav af dyrefigurer – fra Hjorths egen Gertrud Kudielkas folkekunstinspirerede dyr over Hans Ancher Wolfsens blæksprutter for Søholm og til Knud Basses bjørneunger.

Og da dyret ofte optræder som hovedpersoner i Malene Hartmann Rasmussens værker, blev netop dyret omdrejningspunktet i arbejdsopholdet på Hjorths Fabrik.

Ud over at søge inspiration i Hjorths Fabriks samling, blev også dyrene på Melstedgaard besøgt ugentligt, hvor Malene kunne ses siddende på marken eller i stalden og modellere. Dyrenes anatomi, bevægelser og adfærdsmønstre fandt vej ind i de mere gennemarbejdede værker, hun skabte tilbage på værkstedet på Hjorths Fabrik.

Under arbejdsopholdet blev vinter til forår, og i den gamle have på Hjorths Fabrik forvandledes knopper til blade og blomster. Leder af Hjorths Fabrik Karina Skibby drejede en række krukker i skønvirkestil, baseret på Malenes egne designs, som efterfølgende blev brugt som et lærred til en værkserie inspireret af haven på Hjorths Fabrik.

Udstillingen kan opleves frem til den 31. august.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 01-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Fredag: Jævnt kedelige og homogene priser resten af fredagen. Spring kogespidsen (kl. 17-21) over – den er dyr - hvis du kan. Ellers er det hip som hap. Prisforskellen denne fredag torsdag mellem det kvartalsfastsatte produkt til det variable timeprisprodukt er 21%.  Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning