Med dyret som omdrejningspunkt

Med dyret som omdrejningspunkt
Malene Hartmann Rasmussens udstilling er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond, Augustinus Fonden og Sparekassen Bornholms Fond. Foto: Sylvan Deleu
NOTITS | 11. FEB 2024 • 18:33
NOTITS
11. FEB 2024 • 18:33

Malene Hartmann Rasmussen har været på arbejdsophold på Hjorths Fabrik i løbet af vinteren og foråret 2022.

Hjorths Fabrik byder inden for til åbningen af særudstillingen "Feltarbejde – i Gertrud Kudielkas fodspor" med værker af Malene Hartmann Rasmussen fredag den 16. februar klokken 16-18.

Til åbningen vil kunstneren fortælle om arbejdet med udstillingen, hvor alle værker er skabt under hendes arbejdsophold på Hjorths Fabrik i løbet af vinteren og foråret 2022, oplyser en pressemeddelelse.

De bornholmske keramikfabrikker har gennem tiderne fremstillet et hav af dyrefigurer – fra Hjorths egen Gertrud Kudielkas folkekunstinspirerede dyr over Hans Ancher Wolfsens blæksprutter for Søholm og til Knud Basses bjørneunger.

Og da dyret ofte optræder som hovedpersoner i Malene Hartmann Rasmussens værker, blev netop dyret omdrejningspunktet i arbejdsopholdet på Hjorths Fabrik.

Ud over at søge inspiration i Hjorths Fabriks samling, blev også dyrene på Melstedgaard besøgt ugentligt, hvor Malene kunne ses siddende på marken eller i stalden og modellere. Dyrenes anatomi, bevægelser og adfærdsmønstre fandt vej ind i de mere gennemarbejdede værker, hun skabte tilbage på værkstedet på Hjorths Fabrik.

Under arbejdsopholdet blev vinter til forår, og i den gamle have på Hjorths Fabrik forvandledes knopper til blade og blomster. Leder af Hjorths Fabrik Karina Skibby drejede en række krukker i skønvirkestil, baseret på Malenes egne designs, som efterfølgende blev brugt som et lærred til en værkserie inspireret af haven på Hjorths Fabrik.

Udstillingen kan opleves frem til den 31. august.