'Man kan godt mærke, der var lidt længere mellem gæsterne'

NOTITS | ALLINGE | ABONNENT | 19. JUN 2022 • 17:35
Jakob Nørmark
Journalist
NOTITS | ALLINGE | ABONNENT
19. JUN 2022 • 17:35

Det samlede antal besøgende nåede ikke samme højder som i 2019. Ifølge politiets optælling har der været cirka 5.000 besøgende om dagen på årets Folkemøde, men det er ikke nødvendigvis en dårlig udvikling, påpeger et par af dem, som Tidende har evalueret årets demokratifestival med.

 

Kasper Flygare, socialdemokrat fra Sandvig

– Jeg synes, det har været supergodt. Der har været mere plads på Folkemødet i år. Jeg synes, man har gjort en god indsats for brede tingene ud ved at have flere aktiviteter i Danchels Anlæg og Kæmpestranden. Havnegade i 2019 var virkelig stram. Man kan godt mærke, der har været færre gæster end for tre år siden. Jeg mener ikke, at man nødvendigvis skal stræbe efter flere, medmindre der kan gøres mere for at sprede folk.

Hvad var årets højdepunkt?

– For mig var det Mette Frederiksens tale, fordi hun tog den det sted hen, som jeg synes er rigtigt for Socialdemokratiet. Den handlede om at skabe et mere lige samfund, hvor der også skabes forandringer for dem, der ikke tager lange uddannelser.

Hvad kunne forandres for at gøre Folkemødet endnu bedre?

– Der mangler nogle siddepladser, hvor man kan sætte sig og slappe af. Et godt sted er ved klipperne i Danchels Anlæg, men der er ikke mange steder at sætte sig på strøget mellem Kæmpestranden og Cirkuspladsen.

 

Mary-Ann Hartmann, indehaver af Fund & Funkis på Havnegade

– Jeg synes, det er gået rigtig godt. Det virker, som om det her antal gæster har været passende. Jeg kan høre, at de har kunnet komme til og ikke har været nødt til at stå meget i kø for at få noget at spise. I 2019 stod man altså i kø tæt på en time.

Har du haft mange kunder?

– Her i min butik var der propfyldt for tre år siden med 30-40 mennesker indenfor samtidig. I år har jeg ikke haft lige så travlt. På betalingsbalancen er det ikke godt, men jeg har faktisk nydt, at jeg kunne tale med folk. Det har været rart med lidt luft. Og de andre forretningsdrivende, jeg har talt med hernede, siger det samme.

Hvad kunne forbedres ved Folkemødet?

– Det eneste minus, jeg har hørt fra dem, som jeg har snakket med, er, at der ikke har været nok information, for eksempel om programmet eller hvor man kan parkere.

 

Sofie Windfeld (th.) og Pernille Landbo, elever fra Odder Højskole

– Det har været megafedt og sjovt. Det var første gang for os begge. Vi er her sammen med vores højskole, vi lige er stoppet på, og vi bor i ungecampen.

Hvad har været det bedste arrangement?

– En debat med blandt andre Svend Brinkmann som hed ’Led, ked og single’, som handler om at være frivillige og ufrivilligt single. Og så var vi til en åben debat uden politikere, der handlede om fremtidens seksualundervisning. Det synes vi er vigtigt, der bliver fokuseret på.

Hvad har været den fedeste fest?

– Vi var til dj-battle med 3 x Elbæk. Og så hørte vi Mads Langer og var på Toga Vinstue.