Lotte Svendsen arbejder på at få filmfond til Bornholm

Lotte Svendsen arbejder på at få filmfond til Bornholm
Den bornholmske filminstruktør Lotte Svendsen i sit sommerhus i Rutsker. Arkivfoto: Kurt Christensen
NYHED | ABONNENT | 20. SEP 2023 • 19:00
NYHED | ABONNENT
20. SEP 2023 • 19:00

Den bornholmske filminstruktør Lotte Svendsen arbejder sammen med den ligeledes bornholmske filmproducent Nina Lyng på at etablere en bornholmsk filmfond inklusive et uddannelsestilbud, som er relevant for branchen. Og eventuelle kommunale penge vil blive bakket op af statslige, siger hun.

Den bornholmske filminstruktør Lotte Svendsen har i årevis været svanger med en idé om at etablere et decideret filmmiljø på Bornholm understøttet af en filmfond.

I dag eksisterer der to filmfonde, Den Vestdanske Filmpulje fra 2002 og Filmfyn fra 2003, som hver for sig årligt i de fem år 2019-23 modtog 23,7 miilioner kroner i statslig støtte – men helt herude østpå kniber det altså, og det vil hun gerne lave om på.

Faktisk havde hun allerede følere ud til den daværende socialdemokratiske borgmester Winni Grosbøll, som dog forlod den politiske scene med udgangen af 2020, og da havde Lotte Svendsen også selv lagt projektet i en mølpose, fordi hun for cirka fem år siden fik job som filmkonsulent med særligt ansvar for støtte til børne-og ungdomsfilm i Det Danske Filminstitut.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning