Lirekassemand gør reklame for bornholmsk teater

Lirekassemand gør reklame for bornholmsk teater
Ebbe Munch Larsen skal ud med lirekassen. Foto: Bornholmsk Amatørscene
NOTITS | 25. OKT 2024 • 07:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
25. OKT 2024 • 07:00

Bornholmsk Amatørscene har allerede solgt fire af 11 opførelser af "Præstapajans Hævn".

Bornholmsk Amatørscene arvede i foråret en gammel lirekasse på Rønne Theater.

Kostumet dertil passes perfekt af Ebbe Munch Larsen fra foreningen, og han drager nu "på landevejen" for at gøre reklame for forestillingen "Præstapajans Hævn", som spiller på Rønne Theater i november – og hvor Ebbe selv medvirker på scenen.

Man kan møde Ebbe Munch Larsen på Store Torv i Rønne lørdag den 26. oktober fra klokken 10 og et par timer frem. Her vil han sammen med Erik Hørringsen fra Rønne Theaters bestyrelse gerne tage en snak med forbipasserende, dele flyers ud, og samtidig spille på lirekassen.

Det fortæller Bornholmsk Amatørscene i en pressemeddelelse.

De bornholmske amatørskuespillere vil i år præsentere publikum for et ellers glemt stykke for publikum. Det er et af syv håndskrevne stykker, som i sommer blev overdraget til Bornholmsk Amatørscene af forfatteren Henry Mortensens sønnesøn Finn Mortensen.

"Præstapajans Hævn" har så vidt vides ikke været opført siden 1950, men nu kommer den i en moderne opsætning.

Det bliver med premiere den 7. november og sidste forestilling den 23. november.

Fire af de 11 forestillinger er allerede udsolgt, men amatørscenen håber, at mange flere glade publikummer vil købe billet til det bornholmsksprogede stykke, skriver amatørscenens formand, Brian Horst Sørensen.

Bornholmsk Amatørscene har eksisteret i 50 år, og foreningens særkende er, at man søger at vedligeholde interessen for den bornholmske dialekt, dialektkomedie og musik.



FÅ ABONNEMENT