Klar med sæsonens første arrangement

Klar med sæsonens første arrangement
Eget foto
NOTITS | 17. SEP 2024 • 18:00
NOTITS
17. SEP 2024 • 18:00

Onsdag den 25. september er Ældre Sagen igen klar med månedens musik. Denne gang er det Olav Harsløf, der fører an i dansen omkring musicalen som er dagens emne.

Olav Harsløf har to gange tidligere ført publikum igennem jazzens historie som månedens musik - begge gange havde han Memories Jazz Trio med til at illustrere sin fortælling.

Han er tidligere rektor for og medstifter af Rytmisk Musikkonservatorium, men hans akademiske viden og hans professorat i performative kunstarter førte ham videre til Roskilde Universitet, hvor han blev studie- og forskningsleder.

Til arrangementet 25. september er det Rønne Byorkester, der illustrerer Olaf Harsløfs spændende og indlevede fortælling. Olaf Harsløf spiller selv basklarinet i forskellige sammenhænge – og også i Rønne Byorkester. Han har kendt flere af de store koryfæer.

Med Rønne Byorkester bag sig fortæller Olaf Harsløf om musicalhits af europæiske og amerikanske komponister som Frederick Loewe, Irving Berlin, Sullivan, Benny Anderson, Richard Rogers og Leonard Bernstein og om musicalens historie og udvikling op gennem det 20. århundrede.

Musicalen, som den musik-teaterform, vi kender i dag, blev til i efterkrigsårenes teknologiske og kunstneriske nybrud, samtidig med udviklingen af et stort og bredt publikum for musikalsk underholdning.

Den moderne musical slap dog aldrig sine rødder tilbage til tidligere århundreders operaer, operetter og syngespil – hverken i handling eller musik.

Arrangementet foregår på Rønne Bibliotek.

FÅ ABONNEMENT