Ingrid sørger for både millioner og risengrød

Ingrid sørger for både millioner og risengrød
Ingrid Boesen modtog torsdag aften Hasle og Omegns Bytings ildsjælepris, som blev overrakt af bytingets formand, Kaj Erik Mortensen. Foto: Holger Larsen
NOTITS | HASLE | ABONNENT | 23. MAR 2023 • 22:33
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | HASLE | ABONNENT
23. MAR 2023 • 22:33

Hasle og Omegns Byting uddelte ildsjælepris for 12. gang.

Ingrid Boesen blev torsdag aften hyldet for en stor indsats i FDF Hasle-Rutsker, da hun modtog Hasle og Omegns Bytings ildsjælepris.

Ingrid Boesens mand, Ove Boesen, var med til at stifte FDF-kredsen i Hasle-Rutsker, som fyldte 60 år i 2022.

I de første mange år var hun køkkenansvarlig, hver gang der var sommerlejr, og hun var med som hjælper ved årets spejdermarch – ikke kun for egne fire børn, men for alle, der havde brug for fodbad, tørre strømper eller sko, fremgår det blandt anden af indstillingen.

Da Kredshuset i Rutsker skulle renoveres i 2009, var Ingrid Boesen en del af byggeudvalget og søgte en masse fondsmidler. Hun skaffede mange penge hjem til renoveringen af den gamle kirkeskole. Mesterstykket var donationen på en million kroner fra A. P.

Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

– Ingrid har og gør mange af de usynlige ting, som i den grad mangler, hvis ikke det bliver gjort. Hun ligger inde med en enorm viden, om, hvor meget mælk, der går til på en weekendtur, hvordan får vi en dåse makrel til at række længst muligt, hvad kan resterne af havregrøden bruges til, hvilken fond har hurtigst svartid, hvor mange liter dej går der til juletræstænding, hvor er der tilbud på råvarerne, hedder det videre i indstillingen.

– Ingrids hjerte banker for FDF, og hun har i den grad en stor del af æren for, at denne forening stadig eksisterer i Rutsker.

Det nævnes også, at Ingrid Boesen i mange år har været primus motor for mange arrangementer i samarbejde med bytinget ved juletræstænding og sankthans med æbleskivebagning, risengrød med videre.

Ingrid Boesen modtog diplom, blomster og en gave skabt af den lokale kunstner, nyligt afdøde Ib Helge.