Hvad synes du om kulturugen? Sidste udkald for at give dit besyv med

Hvad synes du om kulturugen? Sidste udkald for at give dit besyv med
Under årets kulturuge kunne man blandt andet opleve Puccini-opera her i Aa Kirke. Arkivfoto: Berit Hvassum
KULTUR | BORNHOLM | ABONNENT | 10. OKT 2021 • 14:28
KULTUR | BORNHOLM | ABONNENT
10. OKT 2021 • 14:28

Man kan vinde præmier, hvis man deltager i evalueringen af årets kulturuge, fortæller ugens formand, som også oplyser, at der i de kommende år skal fokus på de unge.

Ganske, som det plejer, har sekretariatet i Bornholms Kulturuge udsendt spørgeskemaer til de cirka 50 forskellige aktører, som bidrog til aktiviteterne den 17.-26. september med i omegnen af 100 arrangementer.

Men også alle kulturforbrugerne, som har nydt godt af de mange aktiviteter, har mulighed for at give deres besyv med og evaluere deres oplevelser.

Hvad var godt, hvad skidt, er der gode råd til fremtiden?

 

Hver gang, vi laver et arrangement,
skal vi have fundet på
et fornuftigt benspænd

 

Det kan man gøre på bornholmskulturuge.dk under rubrikken "Hvad synes du?", hvor man kan besvare en stribe spørgsmål, lige fra hvor mange arrangementer, man deltog i, hvor man har hørt om kulturugen, og til hvordan man overordnet vil vurdere den på en skala fra 1 til 10.

Deltager man i vurderingen, kan man komme med i en lodtrækning om præmier, men sidste frist for at svare er den 11. oktober. Så skal det være, skal det altså være nu.

Formanden for kulturugen, Mikkel Bach-Jensen, som blandt andet også er daglig leder Gaarden, Center for bornholmsk madkultur, har selv en mavefornemmelse og nogle konkrete tilbagemeldinger, som siger ham, at det var en vellykket kulturuge.

– Overordnet tegner der sig heldigvis et billede af en velbesøgt kulturuge igen, siger han.

– Og af nogle dygtige arrangører, som har lavet et megaflot program. Det er et af de flotteste programmer jeg har set i den tid, jeg har været med i kulturugen, hvilket jeg har været siden 2004. Dengang var jeg ansat i Destination Bornholm, og da jeg ikke sad der mere, blev jeg på generalforsamlingen valgt ind i bestyrelsen og var også næstformand i en række år.

Justeringer

Mikkel Bach-Jensen hørte dog under årets kulturuge fra nogle fødevareproducenter, som ikke oplevede helt så godt besøg til en type arrangementer, som de plejer at have stor succes med.

– Men det var om torsdagen, så det, tror jeg, skyldtes vejret, for der var jo nærmest orkan den dag, siger formanden.

– Ellers tegner der sig et generelt billede af, at folk var gode til at møde op, men måske ikke helt så gode til at tilmelde sig. Vi havde til mange arrangementer bedt om tilmelding, men rigtig mange steder så vi, at der kom måske fire gange så mange, som der var tilmeldte. Det kan godt skabe en udfordring for arrangørerne, som ikke har lyst til at sige nej til nogen. Der skulle løbes hurtigt, men jeg tror, det blev løst de fleste steder.

– Vi oplevede selv på Gaarden til et arrangement, vi havde om onsdagen, hvor vi havde fået to gange maks antal tilmeldinger – altså 30 tilmeldte til hver af to ens arrangementer – at der simpelthen kom det dobbelte antal gæster begge gange. Så der måtte vi hurtigt justere, så det kunne lade sig gøre, siger Mikkel Bach-Jensen.

Ved du hvor mange kulturugebadge, der blev solgt?

– Nej, det er ikke opgjort endnu.

Fokus på de unge

Kulturugen i år havde ni forskellige kulturspor: Historie og kulturhistorie, litteratur, klassisk musik, kunst, teater og scenekunst, madkultur, natur, rytmisk musik og kunsthåndværk.

Er det noget, I vil fortsætte med?

– Ja, siger formanden.

– Både det og bydagene, hvor vi fokuserer på en ny by hver dag, vil vi udvikle. Og noget, som vi også skal bruge en masse krudt på i fremtiden, kommer til at blive kulturoplevelser til et yngre publikum. Vi skal engagere skolerne for eksempel, det er et væsentligt opmærksomhedspunkt for os. Hver gang, vi laver et arrangement, skal vi have fundet på et fornuftigt benspænd, så vi meget gerne får engageret skoleklasserne.

– Kulturugen finder jo sted under skoleåret, og eleverne kan måske ikke være med om aftenen, så vi skal huske på for eksempel at sige til en arrangør, at det er fint med det, du vil lave torsdag aften klokken 19, men du skal også lige huske at lave noget for børn torsdag eftermiddag klokken 13, siger Mikkel Bach-Jensen.

– Så kan skolerne måske inddrage sådan et arrangement i undervisningen.

Den endelige evaluering af kulturugen plejer gerne at være færdig medio november, oplyser han.