Her er vinderen af Sol over Gudhjem

Her er vinderen af Sol over Gudhjem
Årets fire deltagere med vinder Artur Kazaritski længst til venstre. Pressefoto
NYHED | 22. JUN 2024 • 16:58
NYHED
22. JUN 2024 • 16:58

For andet år i træk kan estiske Artur Kazaritski kalde sig vinder af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem. 

Årets vinder af Sol over Gudhjem blev en gentagelse af sidste års sejrherre.

Det blev nemlig estiske Artur Kazaritski, der til daglig arbejder på Kurhotel Skodsborg, som genvandt kokkekonkurrencen lørdag eftermiddag, skriver TV 2/Bornholm.

– Jeg har det rigtig godt. Det er en fed følelse at vinde igen i år. Det hele fulgte ret meget den plan, der var lagt. Det er meget anderledes mad, end den jeg laver normalt, fordi det er konkurrencemad, hvor der er meget fokus på de enkelte elementer, lyder det fra vinderen efter sejren kom i hus. 

Med en samlet pointscore på 331 point besejrede Artur Kazaritski de tre konkurrenter Anika Madsen fra Restaurant Iris i Rosendal, Anders Kiel Holm fra Villa Vest i Hjørring og Christoffer Sørensen fra Studio i København.

Dommerpanelet bestod af Nicolai Nørregaard fra Kadeau, Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro, Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel og Rasmus Munk fra Alchemist.

Forretten sikrede sejren

Kokkene skulle bruge nogle særlige ingredienser, som blandt andet omfatter skinke, kaffe og kefirfløde, og ved konkurrencens start blev der desuden præsenteret nye ingredienser, som kokkene ikke var blevet gjort bekendte med i forvejen.

Ved forretten var det eksempelvis fjordrejer, der skulle indgå i retten.

Og ifølge TV 2/Bornholm var det netop især forretten, der imponerede dommerne, hvor Artur Kazaritski grundlagde sejren ved at få 173 point; 35 point mere end nummer to i den kategori.

Og den føring blev nødvendig, fordi dagens bedste ret stod Anika Madsen faktisk for, da hun fik 184 point for sin hovedret. Men det rakte kun til en samlet pointscore på 314 point og dermed en andenplads i konkurrencen.

Anders Kiel Holm blev nummer tre med 292 point, mens Christoffer Sørensen med 278 point sluttede på fjerdepladsen.