Gudhjemdreng udgiver børnebog
Christian Hede Madsen udgiver sin første børnebog på Byens Forlag. Foto: Edi Cliff

LITTERATUR | GUDHJEM | GRATIS
24. JUN 2021 • 13:57
Henrik Nielsen
Journalist

Gudhjemdreng udgiver børnebog

Målet er at give unge læsere et frirum og en magisk læseoplevelse, når musiker og forfatter Christian Hede Madsen udgiver sin første børnebog. Den oplevelse gav de bedste bøger på biblioteket i Gudhjem ham, da han var barn.

– Gaven ved børnelitteratur er den enorme frihed. Man kan skrive fantastiske fortællinger og lade alting flippe ud, og man kan tage umulige, magiske ting for givet, siger Christian Hede Madsen i en pressemeddelelse.

At tage det fantastiske for givet er en evne, han både genkender i sine egne børn og fra sin egen barndom.

– Jeg var i hvert fald selv sådan. Jeg gik igennem rækkerne af bøger på det lokale bibliotek i Gudhjem, hvor jeg er vokset op, og valgte bøger ud fra tykkelse, omslag, og hvor meget luft, der var i bøgerne. Men først og fremmest valgte jeg bøger alt efter, om de kunne give mig en magisk oplevelse. Et glimt ind i en verden, der forsvandt, når jeg klappede bogen i. Et åndehul, kan man sige, siger Christian Hede Madsen.

"Tykke bøger og dumme drager" er den første bog i en serie, hvor historien udvikler sig over flere bøger og tider, således at de unge læsere har været igennem deres første, store roman, uden at det føles sådan, når har været læst alle bøgerne.

Christian Hede Madsen er født i 1986. Han har tidligere udgivet romanen "Mørkeræd" og har som musiker turneret i hele Europa med flere bands.

"Tykke bøger og dumme drager" udkommer på Byens Forlag den 2. juli.


Illustration: Thorbjørn PetersenFlere nyheder