Fugletur: En eftermiddag i fint selskab

Fugletur: En eftermiddag i fint selskab
Alkefugle i vandet ved Kongestolen. Foto: DOF Bornholm
NOTITS | ABONNENT | 3. MAJ 2023 • 19:00
NOTITS | ABONNENT
3. MAJ 2023 • 19:00

NATUR

Alk og lomvie er Bornholms kronjuveler blandt ynglefuglene. Bornholm er nemlig den eneste kommune i Danmark, der kan tælle de to sorthvide alkefugle blandt sine ynglende arter. Hvis man vil se de to arter, kan man passende gå med på DOF Bornholms fugletur torsdag, for her er målet nemlig at finde frem til alke- og lomviekolonierne vest for Hammeren.

Det skriver Henriette Tøttrup Hansen på DOF Bornholms facebookside.

Hun fortæller om alken og lomvien, at de holder til omkring Kongestolen på vestsiden af Hammeren. Gruppen mødes derfor på Hammerhavn og starter turen derfra.

– Vi besøger dem og ser hvad der sker i kolonien på en forårseftermiddag, lyder det fra fugleentusiasten fra DOF.

På denne årstid er der stadig gang i trækket, og mange bramgæs passerer øen. Ifølge Henritte Tøttrup Hansen er det heller ikke usandsynligt, at man vil se en fiskeørn eller en rød glente på vej nordover.

Deltagerne følger kyststien til Kælderhalsen og drejer af mod fyret. I fyrhaven og det åbne areal vil der være chance for at se fluesnappere, bynkefugle og rødryggede tornskader. I starten af maj desuden en del rastende sangere – visse dage i hundredvis.

Turen indebærer ifølge arrangøren et par kraftige stigninger.

– Vi tager den dog med ro, så alle kan være med. Vi forventer at være tilbage omkring klokken 19, oplyser Henriette Tøttrup Hansen.

Derefter går turen tilbage til Hammerhavn, hvor de, der har lyst, kan spise sammen og nyde solnedgangen.

Man mødes torsdag klokken 17 på parkeringspladsen for enden af Sænevej. Turledere er Annette Olesen og Carsten Andersen.