Flere soldater skal spille fodbold

Flere soldater skal spille fodbold
BVI Fodbold har udvidet med et kvindehold, som spiller med i Bornfiber Ligaen. Foto: BVI
NOTITS | 14. MAJ 2024 • 18:30
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
14. MAJ 2024 • 18:30

BVI Fodbold har i foråret udvidet med et kvindehold og har stadig flere planer.

Bornholms Værns Idrætsforening (BVI) spillede i 2023 for første gang med i den lokale fodboldturnering.

Klubben blev dermed et lyspunkt i en tid, hvor mange andre bornholmske klubber kæmper med at få spillere nok til deres hold.

BVI har i den nye sæson igen to herrehold med – i serie 1 og serie 2 – bestående af fastansatte soldater og værnepligtige.

Og som noget nyt har man nu også et kvindehold med i Bornfiber Ligaen.

Men det stopper ikke her. Nu er der planer om at etablere et BVI masters-hold, hvilket vil sige et hold for spillere på 50 år og derover.

Det oplyser den nye formand for BVI Fodbold, Peer Vestergaard Christensen.

– Jeg har en klar ambition om, at vi skal have en masse soldater ud og spille fodbold. Både ud at spille på øen samt invitere bornholmere ind på lægterne hos os og se fodbold. Ved sidste hjemmekamp sad der 80 mennesker på tribunerne, hvor der var mulighed for at købe en stadionplatte samt øl/vand. Der oplevede vi noget af det sociale fællesskab, som vi har i fokus, og som vi ønsker at fremme. Udover det, var det faktisk også en god kamp, siger Peer Vestergaard Christensen.

BVI spiller sine hjemmekampe på Almegårds Kasernes stadion.

– Vi har fokus på breddefodbold, men tag ikke fejl, vi har også ambitioner. Vi glæder os rigtig meget til at blive en fast del af bornholmsk fodbold, og BVI Fodbold er helt sikkert klar til at udfordre de nuværende klubber, siger Peer Vestergaard Christensen.