En verdensmand og kunstner

En verdensmand og kunstner
Jan Hälffors
NOTITS | 19. SEP 2024 • 14:00
NOTITS
19. SEP 2024 • 14:00

Kimen til Jan Hälffors’ kunstnerisk levevej lægges allerede i barneårene hjemme på bedstemorens køkkenbord, hvor han er helt opslugt af sin tegning; en blå, orange og gul lastbil.

70 år efter husker han stadig sin begejstring for værket. Sådan starter invitationen til en soloudstilling med Jan Hällfors, som kan opleves på Galleri Rasch i uge 39, 40 og 41.

"Jan Hällfors har hele sit liv været en verdensborger med en mangfoldighed af forskellige liv og verdensdele – måske baggrunden for hans varierende kunstneriske udtryk. Han erkender i dag at striberne er hans livs horisonter.", skriver arrangøren i en pressemeddelelse.

Hällfors bosætter sig fast på Bornholm i 1984. Han ser mulighederne i det gamle stenskæreri i Vang, sætter det i stand og udstiller sine værker med succes, men i dag har andre har taget over.

Han flyttede videre, istandsatte gården Stranvang og omdannede det til bolig, atelier og galleri. Efterfølgende videre til Nexø med den samme plan; bolig, atelier og galleri.

I disse dage har Jan Hällfors samlet et udpluk af sin mangfoldige produktion i Galleri Rasch på store lærreder, med varierende motiver og et væld af striber!

Der er fernisering den 24. september og derefter kan udstillingen opleves frem til lørdag den 12. oktober.



Et værk af Jan Hälffors.

 

FÅ ABONNEMENT